0

П убликата на Славия е донесла глоби в размер на 86 000 лева през миналия сезон, заяви президентът Венцеслав Стефанов.

Според него тези пари спокойно можело да се използват в подкрепа на детско-юношеската школа на клуба като например за закупуване на топки, екипировка или цялостна издръжка.

"Феновете няма да управляват Славия, както се случва на други места. Когато ремонтирахме, искаха по 50 лева надник. После по 100.  Купиха си каси бири и до 12.30 часа се бяха натръшкали. Има някакви групички, които скандират против мене. Аз не съм удобен. Имало било мутренски подход. Не, искам да има ред, както е било 29 години. Няма да позволя да се случват неща, каквито се случват по други стадиони”, заяви шефът на „белите”.

"Никога не е имало разнобой в публиката на Славия. Просто има няколко момченца, които тръгнали да обясняват кой какво издържал.

По 3000 лева плащаме всеки мач, защото публиката скандира простотии. Ако искат да крещят такива неща, да отидат в парка до банята в Овча купел и да викат колкото си искат. Аз съм от 69 години все на Славия. Бях на 7 години, когато помагах на трудоваците с количките да строят стадиона. И да слушам един пикльо да ми говори, ами просто няма да стане. Хората отделят от хляба си за клуба. Ела и дай 100 лева и кажи: От мене за Славия”, вбеси се чичо Венци в типичния си стил, коментирайки сложните си взаимоотношения с публиката на най-стария столичен клуб.

"Феновете на Славия, когато защитават и подкрепят отбора, са добре дошли. Но с такива, които чупят, не желая да контактувам. Те са бацили, които заразяват и другите. Гледат от феновете на Левски, но феновете на Левски две години издържаха клуба. А те не са дали 1 стотинка. И не само не са дали, ами аз им давам. Това фенове ли са? Търтеи!”, изригна той.

Стефанов добави, че е имал любопитна случка с внука на известен журналист, който също бил в агитката, скандираща против него. Но след като се е срещнал с дядото, обсъдили са проблема и това повече не се е повторило.

Славия има по две оферти за Мартин Георгиев и Кристиян Балов – двама от многото млади таланти на белия клуб. Предложенията за Георгиев са от испанския Кадис, докато интерес към Балов е постъпил от италианския Парма, обяви още президентът на "белия" клуб.

Стефанов  обаче предпочита момчетата да играят повече време в мъжкия тим на клуба и бъдат трансферирани в мъжки тимове, а не да ходят в младежките формации.

"Битка водих за тези две момчета от Славия. За Мартин имаме две оферти от Кадис, както и покана за разговор с родителите. За Кристиян Балов – две от Парма. Но аз искам да играят в мъжете на Славия и след това да отидат в мъжките отбори. А не да минават в някаква Примавера (б.а – така в Италия наричат младежкия тим до 20 години) и след това тези клубове да си ги броят за техни юноши. Искам нашите млади футболисти да получават шанс, а не да им се взимат местата. Аз дори съм по-щастлив от някои мачове на втория отбор, отколкото на първия, защото виждам истинското, слависткото.

Помните ли преди две години един мач с Лудогорец, в който имахме много контузени и се наложи да играе Мартин Георгиев? Помните ли как се справи с тяхната голяма звезда Текпетей? И пет минути преди края съдията от реверанси към Лудогорец показа червен картон на Мартин. И веднага след това се обадиха от Барселона – понеже те не разбират, и го взеха. Искам Славия да бъде онази Славия, която беше със златния обор – Андрей Желязков, Чавдар Цветков, Ваньо Костов. Но ако простотията ме пребори, да сме живи и здрави, ще си купя една въдица и ще ходя за риба", завърши чичо Венци.