0

П олузащитникът на Вердер Бремен Илия Груев заяви, че е бил предупреден от Петко Христов, Кирил Десподов и Валентин Антов колко трудно се играе срещу Литва.

България излиза утре от 16:00 часа на стадион "Дариус и Гиренас" в Каунас в третата си квалификация в група G. „Лъвовете“ са без актив от два мача, а домакините имат едно поражение – 0:2 от Сърбия.

За разлика от предишната среща, спечелена от литовците с 3:1, сега мачът няма да се играе на изкуствения терен във Вилнюс. Българите ще излязат пред почти пълния обновен стадион в Каунас.

"По-добре е, че тревата е хибрид, отколкото да играем на изкуствено игрище. Очаквам компактен и агресивен отбор. Но ние ще играем с търпение, за да победим утре“, сподели Груев.

Той беше попитан дали е говорил за предишната среща между двете страни с Десподов, Антов и Петко Христов, които единствени останаха в отбора от времето на Ясен Петров.

"Да. Казаха ми, че ни чака труден мач, тежко се играе тука. Тогава мачът е бил на изкуствено. Вече няма отбор в Европа, който да се бие лесно. Така че и Литва няма да се предаде“, завърши Груев.