0

В „Бързи и яростни“ Скалата и Вин Дизел отвяват съперника, когато включват нитрото на свръхмощните си автомобили. В Първа лига два отбора включиха треньорско нитро и промениха коренно представянето си. Черно море, Левски, Локо Пд и Хебър са единствените тимове, които не смениха наставниците си през сезона, респективно Илиан Илиев, Ники Костов, Александър Томаш и Любо Пенев. При три отбора вече се извъртяха по трима треньори – Славия, ЦСКА 1948 и ЦСКА, но в последния клуб новият наставник Стамен Белчев още не е записал мач за първенство. Общо девет отбора пък регистрираха ръст в успеваемостта си от 12-те, в които имат треньорски смени през сезона.

Ботев Пд най-добре се възползва от ефекта на сменения треньор, след като при Душан Керкез реализира средно по 1,57 точки на двубой. Той надскочи значително предшественика си Станислав Генчев, който обаче впоследствие с Крумовград показа високата си класа. Трябва да се има предвид, че Генчев стана жертва на размириците между ръководните фактори в клуба на всички нива. В шестте двубоя при Генчев „канарчетата“ не записаха победа и заработиха само по 0,33 точки на мач, докато при Керкез печелят по 1,24 точки повече.

Лудогорец е отборът, който също отчете голяма успеваемост след промяната на Ивайло Петев с Дерменджиев. Тук ръстът е по-малък, но пък и основата е поставена далеч по-високо. При наставника от Баховица разградчани печелеха по 2 точки на двубой, а при Дерменджиев се стигна до почти немислимите 2,82 точки. 

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"