0

С инът на Любо Пенев – Николас, е крайъгълният камък, довел в крайна сметка до раздялата на Ел Голеадор с ЦСКА 1948 преди няколко месеца. Причината, че Любо искал наследника му да играе повече в дубъла на „червените“, но това в крайна сметка доведе до разкол. В Хебър Николас вече е титуляр при това на по-високо ниво, но интересно е, че младият и много силно играещ от началото на сезона флангови нападател е най-често сменяният футболист в Първа лига. В 29 кръга Николас е записал 25 мача, като 21 пъти е бил сменен, в 3 двубоя е влязъл от пейката и един път е изкарал всички 90 минути. Той има и приличните четири гола и една асистенция, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

По 20 пъти са вадени звездата на Лудогорец Бърнард Текпетей и Евандро Коща от Локо Пловдив. Трима футболисти пък са най-често сменяните в отборите, но никога не са влизали от пейката: Мартин Моран от Етър, Серкан Юсеин от Крумовград и Мазир Сула от Черно море. Що се отнася до тези, които влизат най-често като резерви, то безспорният номер 1, е Петър Андреев от Локо Пловдив. Той има 24 двубоя, като в 23 от тях е записал участие без да е титуляр. На второ място е разочаровалият в последните сезони нападател на Локо София Калоян Кръстев, който има 20 мача от пейката и общо 24 срещи, като се е разписал само веднъж.

Любимецът на феновете на ЦСКА Данило Асприля, който бе очакван с толкова нетърпение, има 19 двубоя за „армейците“, като в 18 от тях е бил резерва. Той има и сравнителното скромните 3 попадения. Най-често пък сменян в ЦСКА е колегата на Асприля от атаката – Матиас Фаетон с 14 напускания на терена от 28 срещи. 

В Левски интересни са показателите на халфа Асен Чандъров, който има 21 мача, започвайки 19 от тях от скамейката. Централният нападател Рикардиньо пък е най-изважданият от Николай Костов – 14 пъти. 
Любопитен е случаят с Политино в Берое. Той е едновременно и най-сменяният играч на заралии и най-често влизащият от пейката, съответно 14 и 10 пъти.