0

К рая на годината винаги е време за равносметки. Днес в. "Мач Телеграф" прави преглед на головете на Левски през отиващата си 2023-а. А по-специално - на техните автори.

Статистиката показва, че с голяма преднина пред всички останали и голмайстор на тима за годината е Рикардиньо. Бразилският нападател има 14 попадения, което е над два пъти повече от най-близкия до него – сънародникът му Роналдо. Крилото на „сините“ има 6 попадения в първенството през отиващата си година. Третото място си поделят Уелтън и Джавад Ел Джемили с по 5 гола, макар че бихме могли да го присъдим на бразилеца, тъй като той вкара още два срещу Арда в баража за Лигата на конференциите през юни на „Герена“. 

Но нека се спрем на Рикардиньо, който е един от играчите, които предизвикват най-много спорове между привържениците. А легендарни фигури от миналото на клуба не спират да твърдят, че на „Герена“ в негово лице все едно няма номер 9. Някои го критикуват, че е много далеч от това, което се очаква от централния нападател на Левски. Други пък го оправдават с аргумента, че съотборниците му създават много малко чисти положения. И съответно, когато топката не стига до него, той няма как да бележи много. Това твърдение никак не е далеч от истината.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"