0

Д оста неочаквано в изминалия кръг нито Лудогорец, нито ЦСКА спечелиха своите мачове в Първа лига. Малко по-шокиращ бе резилът на шампионите в Разград срещу Пирин с 0:1, докато „червените“ все пак взеха една точка и то срещу приличен отбор, като Локомотив Пд, с който направиха реми на „Армията“.

Специално през настоящия сезон двата единствени кандидата за шампионската титла за втори път се дънят едновременно. За първи път това стана в 11-ия кръг. Тогава ЦСКА падна от Левски с 0:2, докато по-изненадващата издънка отново бе за Лудогорец – 1:1 у дома с Арда.

Специално в сезоните, в които „орлите“ и „червените“ са завършили на първо и второ място съвместните им издънки (за такива приемаме всякакви неспечелени мачове) са 12. В четири от случаите двата отбора са направили равенства в един и същ кръг, три пъти са загубили, а толкова са и случаите на поражение на „червените“ и реми на „орлите“. Развръзка като сегашната – загуба на Лудогорец и равенство на ЦСКА досега е имало само веднъж. Това стана в десетия кръг на първия сезон на разградския тим в елита – 2011/12. Тогава „червените“ направиха равен с Черно море на „Тича“, а Лудогорец падна от Литекс в Ловеч с 1:2.

Всички съвместни издънки на Лудогорец и ЦСКА вижте в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"