0

Б ившият капитан на националния отбор на България - Стилиян Петров, коментира появилата се информация, че е получил предложение от ЦСКА да заеме висок пост в клуба.

"Никой от ЦСКА не ми се е обаждал, не съм обсъждал с никого мое идване в клуба", заяви легендарният футболист. 

Петров бе в екипа на Димитър Бербатов на избора за президент на БФC. След като постът бе спечелен от Георги Иванов, Стенли обяви, че се оттегля от българския футбол и ще се занимава с други проекти.

Вчера се появи информация, че ръководството на ЦСКА е имало разговор със Стилиян Петров и Димитър Бербатов във връзка с предстоящите промени в Борисовата градина от новия сезон. В последните седмици във футболните среди усилено се говори, че в близките месеци ЦСКА ще има нов собственик. В тази връзка се очаква Гриша Ганчев и синът му Данаил да напуснат ръководните органи, но без да продават акциите си, засега. Поради тази причина ЦСКА реално търси силен човек, който да изземе функциите на Ганчев-младши. 

Разговорът със Стилиян и Бербатов е бил именно в тази насока. Отделно ЦСКА е отправил покана към Михаил Александров, който също беше част от екипа на   Бербатов в битката за БФC. „Босовете искат да вкарат млади и можещи хора в управата. Затова е говорено със Стилиян, с Бербо. Казано по-простичко – ЦСКА търси президент. Търси и спортни директори. Ето защо е говорено с Михаил Александров. Покана за работа в клуба скоро ще получи още едно интересно име. Това е Валери Хубчев – синът на Петър Хубчев“, уточниха източници от „Българска армия“, цитирани от Блиц. 

Слуховете за поканите към Бербатов, Стилиян Петров и Мишо Александров само подсилват съмненията, че се очаква сериозна промяна в Борисовата градина. В последните месеци фактическият собственик Гриша Ганчев демонстрира пълна незаинтересованост от събитията в клуба. При последната си поява пред журналисти той заяви, че отдавна е далеч от футболните дела. „Не ме занимавайте с глупости!“, тросна се Ганчев на въпрос за събитията в ЦСКА.

В същото време никой от екипа на Бербатов не е обявил с какво ще се занимава след загубата на конгреса, но най-логично изглежда Бербатов, Мартин и Стилиян Петров, и Мишо Александров да останат във футболния бизнес. И също толкова логично изглежда те да изпълняват сериозна роля в ЦСКА, откъдето тръгнаха за големия футбол.