0

Б ившият капитан на националния отбор Стилиян Петров разкри страшна тайна, за която от дълго време се мълвеше. Тя е свързана с Петър Хубчев. Бившият селекционер на България и треньор на Левски и Берое, в момента води една от най-тежките битки в живота си. "На мача в петата минута ще бъде отдадена за Петър Хубчев, двубоят ще бъде спрян. Един треньор, който се бори със същата болест (б.р. левкемия като на Стилиян Петров), един от големите №5 в българския футбол", обяви Петров по време на пресконференция, на която даде подробности за "Мача на надеждата", който организира. 

"Призовавам в следващия кръг в първенството във всички мачове да бъде оказана подкрепа за Петър Хубчев. Трябваше да участва в мача, но за съжаление няма да може. Повече за това ще оставя на Петьо Хубчев. Когато му дойде времето, ще говори пред вас. Петър Хубчев се нуждае от тази подкрепа, той идваше при мен в болницата. Позитивност и вяра дават шанс да преминеш през всички тези препятствия", каза още той.

"За мен беше изненадваща тази новина, която Стилиян обяви (б.р. – че Петър Хубчев е болен от левкимия). Искам да кажа на Петър Хубчев, че именно това е футболът – нещо уникално, можеш да печелиш и да губиш, но когато дойде такава битка, с която Стилиян се пребори, очакваме и той да се пребори, той има воля да премине със същия резултат, с който Стилиян. С него сме. Ще му вдъхваме вяра и надежда. Сигурни сме, че ще даде всичко от себе си да премине през тази битка", заяви съотборникът му от националния отбор Красимир Балъков.