0

Н овият треньор на ЦСКА Томислав Стипич е започнал усилена работа по селекцията на отбора. Според една от фенските фракции на „червените“, хърватският специалист е влязъл в преговори с две от актуалните имена на хърватския пазар – Марко Солдо и Нико Галешич. Първият е собственост на Динамо Загреб, но игра през последния сезон под наем в Горица. 21-годишният дефанзивен халф е оценяван на 650 000 евро.

Ако се съгласи да играе за ЦСКА, „червените“ няма да плащат трансферна сума за него, защото договорът му с гиганта от Загреб приключва този месец. Доста по-различна е ситуацията с Галешич. Той е собственост на Риека и оценяван на сериозната сума от 2, 5 милиона евро. Договорът му с Риека изтича през 2006-а година. 23-годишният халф е бил част от младежкия тим на Хърватия. Той е роден в Берлин и е продукт на школата на Херта. Според запалянковците, Стипич има участие в преговорите с двамата футболисти, но те първоначално са набелязани от скаутското звено на ЦСКА, което бе създадено след напускането на Гриша Ганчев. В момента тази структура се ръководи от Иван Славов, който официално бе представен като шеф на скаутите. Самият Стипич никога в кариерата си не е работил с двамата хърватски играчи.
Според друг източник от червения клуб обаче ситуацията със селекцията на отбора за новия сезон изглежда зациклила. Изпратени са много оферти до футболисти, както от България, така и от европейски страни, но засега няма отговор на нито една. В момента обаче приоритет е не привличането, а освобождаването на играчи. Както е известно, водят се тежки преговори с Амос Юга за прекратяването на неговия договор. По-голяма част от чужденците в тима ще си тръгнат след абсолютно проваления сезон.