0

С тойчо Младенов направи шокиращи разкрития за отношенията си със собственика на ЦСКА Гриша Ганчев. На пресконференцията днес треньорът призна, че от много време не си говори със своя шеф. Той добави, че привлечените през зимата двама футболисти - Гарсес и Морено, не са наблюдавани от него.
„До декември беше удоволствие да работя с Гриша Ганчев. След това се случиха някои неща и оттогава не си комуникираме. Говоря само с Дани Ганчев. Преди това имаше седмици, в които всеки ден си говорихме по няколко пъти - за селекцията и за други неща“, започна Стойчо.
„Аз не знам какъв е бюджетът на ЦСКА. Не ми дадено да селектирам. След декември се получи срив в отношенията между нас, треньорите, и ръководството. Новите двама играчи, привлечени през зимата, не знам кой ги е гледал. кой е ходил в Колумбия, в Бразилия. Нито аз съм ходил  да ги гледам, нито някой от моя екип. На тези играчи им е нужно време на адаптация“, добави специалистът.

„Моето желание беше да вкараме свежа кръв в тима за пролетния дял на първенството, след като се доближихме на две точки от върха. Но определени неща попречиха това да се случи. Ръководството се е доказало с попадения в селекцията през годините, но това не е достатъчно в момента.  Да, имаше мои предложения за нови футболисти, но те бяха отхвърлени - и то национални състезатели“, заяви Младенов. 
„Аз съм готов да поема отговорност, когато сам съм правил изцяло селекцията. Не успяхме да привлечем играч на мястото на Мазику, защото знаехме, че Брадли няма да остане. Никой не е казал, че тази година трябва да станем шампиони. Може би аз единствен в това отношение прекалих с изискванията си към играчите. Идеята бе да направим отбор на втората година след моето идване. И на третата година да преборим Лудогорец. Глупостите на предишните ръководства трябваше да бъдат изчистени от настоящото ръководство и пропуснахме да вземем нови играчи. Сега използвах паузата, за да кажа на Дани Ганчев от какви нови футболисти имаме нужда, за да може да направим селекцията за следващия сезон по-рано. Трябва ни качество, класа. Непостоянството в момента в отбора се дължи на липса на класа“, каза още Младенов.
След това треньорът заяви, че съдиите имат нареждане да показват картони на отбора. Наставникът направи видео обзор на съдийските грешки в ущърб на ЦСКА през пролетния полусезон. 
„Влизаме в най-важния цикъл от шампионата. Подготвили сме изненада, да загреем и да си припомни терора срещу ЦСКА и да отправим предупреждение към управляващите българския футбол. Поемам отговорността за лошите резултатите, но ние не сме слепи“, каза Младенов.
Той извади ситуации с претенции за неотсъдени дузпи срещу Левски, Ботев Пловдив, Черно море и отсъдени многобройни картони.
„Има ли тендеция? Има тендеция. Пак ли трябва да говоря за директива. Искат да ни изкарат, че не разбираме от футбол и сме кьорави. Има нареждане съдиите да показват картони на ЦСКА. Имаме над 70 картона. Половината отбор е с натрупани картони Това го знам от съдия. Този съдия ми каза, че имат нареждане и ако не показват картони на ЦСКА, ги наказват“, каза Стойчо Младенов.
„При изгонването ми реагирах за неправилно отсъдено нарушение и съдията ми показа картон и нагло ме гледа 30 секунди и аз използвах нецензурни думи по негов адрес и той ме изгони. После осъзнах, че съм сгрешил и му се извиних след мача. Двубоят свърши. Аз осъзнах глупостта, която направих. Почуках на вратата, поисках му извинение, подадох му ръката, но му казах, че ме е предизвикал с всичко, което направи. Тогава той каза „мен ме подведоха“. Страничният съдия каза, че го е подвел. ЦСКА е потърпевшият, аз съм потърпевшият, но защо не наказват съдията. За това ви казвам, че терорът продължава. Затова отправяме това послание, за да работят тези хора за футбола. Шарят ни непрекъснато с картони и всеки мач някой отсъства за картони. В момента, в който се доближихме на 2 точки до Лудогорец и нещата станаха опасни", каза Младенов.
„Не сме слепи. Това, че мълчахме досега не означава, че не виждаме какво се прави срещу ЦСКА. Не се оправдаваме, Как да победим, като не може да вкараме гол? Никой не ни е виновен, че не може да вкараме гол“, добави треньорът на „червените“.
„Ако този терор продължава, ние сме готови да направим нещо друго. Име не ми е казано, но щом съдия ми каза това, значи е факт. Аз не знам кой нарежда и кой стои над съдиите, но е факт. Аз тази информация получих сега – пролетта и за това разсъждавам, че е от сега от пролетния полусезон, но може и да е от преди това. В момента, в който се доближихме на две точки от Лудогорец нещата станаха опасни. Не, че нещата при нас са песен“, обяви той.
„Забавихме се в много неща, за да надградим и да израснем. Тук вината си е в нас. Ще действаме, ще се защитаваме. Няма да мълчим. Като ни ударят един шамар по едната буза, няма да нагаждаме и другата буза“, смята специалистът.
„Аз съм тук да защитавам моят клуб, нашият клуб, защото от година на година нещата стават все по-зле. Спомняте ли, когато ви говорих за директива. Излязох прав. Сега го правят по-цивилизовано и по-хитро. Сега поканиха човек от чужбина да ръководи съдиите, но кой го покани, кой му плаща заплатата“, завърши Стойчо Младенов.