0

Д ай Боже да успеем да преборим Лудогорец тази година, ако не тази година – догодина на всяка цена трябва да го направим, заяви след победата с 3:1 над Динамо Москва треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов.

По повод слуховете за наддаване за голмайстора на отбора Жорди Кайседо, който е с националния на Еквадор в момента, Младенов каза: „До този момент не знам нищо за Кайседо. Може би ако дадат 10 милиона, ще се разделим с Кайседо. Имаме си цел, която следваме и Кайседо е част от тази цел.“

За успеха над втория в руския елит Динамо Москва Стойчо Младенов се спря на добрата организация в отбора.

"Положителното беше, че имаше много добра организация - в защита и в атака. Контролирахме почти през цялото време. За съжаление, отбелязаха ни гол от едно неразбирателство, но трябва да се учим от грешките", заяви Младенов.

"Трябва да има баланс между двете фази и да бъдем изключително успешни в това. Тогава отборът ще е силен. За вас Турицов може да е странен изпълнител на дузпите, но в тренировките той доказа най-добра психическа устойчивост и като успеваемост е изключително добър. На този етап той е изпълнителят на дузпите."

"Всичко запланувано го изпълняваме на 100%. Единственият проблем бе миналата контрола, опитахме се да компенсираме с две учебни игри, но това не е достатъчно.

В следващите две контроли ще направим два състава по 90 минути и като се приберем в София, също ще изиграят по 90 минути. Напълно достатъчно игрово време, за да ги подготвим на нужното ниво."

За селекцията Младенов отбеляза, че винаги има време за нови играчи, но не разкри за кои постове.

"Стремим се да създадем конкуренция на всеки пост. Който е по-добър, той ще играе. Ще продължим да правим ротации. Към този момент няма кой да идва на проби, то няма и време да ги пробваме вече. Винаги има време за нови футболисти, но позициите си остават вътрешна информация“, сподели треньорът.