0

Е дин от най-добрите ни треньори в последните години - Стойчо Стоев, е истинска легенда на Локо Сф. Той говори пред „Мач Телеграф“ преди реванша на „железничарите“ с ЦСКА 1948 от полуфиналите за Купата на България, който е днес.

 „Няма гол на чужд терен вече. Шансовете на Локомотив София са съвсем осезаеми. Не мисля, че има нещо загубено за тях. Мачът дава шанс да се отиде на финал, което не се е случвало на Локомотив от доста време. Интригата е запазена и предполагам, че мачът ще е доста интересен“, заяви Стоев.

Той не се нае да даде прогноза за изхода на двубоя: „Прогнози не обичам да давам, но със сигурност ще е интересен мач, защото залогът и за двата тима е изключително голям – финал за Купата, което хич не е малко. В един двубой винаги може отборът, който не е привилегирован, да вземе трофея“.

Специалистът отчете, че и предвид другия полуфинал между Лудогорец и Черно море един финал, достигнат от Локомотив, е възможно да отвори вратите за тима към участие в Европа: „Напълно възможно е. Това го разбират и двата отбора и със сигурност залогът за този мач е такъв, че и двата отбора ще искат да отидат този финал“.

Стоев коментира и разразилия се скандал между феновете на Локомотив и собственика на клуба Иван Василев: „Не може да се конкретизира. От това, което чета по медиите, защо е възникнал този конфликт – нямам представа. И двете страни имат някакви виждания за това, което се е случило. Каквото и да кажа, няма да съм обективен и така не мога да взема каквато и да е страна. Сигурно нещо е имало, за да възникне тази конфликтна ситуация, която въобще не е хубава“.

„Винаги, когато напусне собственикът на даден клуб, ако напусне, тъй като все още не се е случило, винаги има такива проблеми, финансови, които ще влияят на клуба. Предполагам, че междувременно се търси някой, който да поеме тази задача. Локомотив е емблема в българския футбол и винаги ще съществува. Той винаги ще бъде на футболната карта“, заяви бившият футболист на „железничарите“ относно решението на собственика Иван Василев да се оттегли като финансов благодетел на клуба.

Бившото крило подходи аристократично и отказа да даде оценка за работата на сегашния треньор на Локомотив Станислав Генчев. „Това е нещо нормално в ежедневието на един треньор. Известно време в даден клуб, а после търси развитие в друг. Случващото се не е епизодичен случай“, каза Стоев по отношение на изтичащия контракт на сегашния наставник на Локомотив.

„Не, не. Аз по принцип винаги съм бил по някакъв начин игнориран от собствения си клуб, не знам защо така се е получило, но това е от доста време, години назад, където не искам да се връщам. Имал съм разговори със собственика, но не с този целенасочен характер, общи разговори“, заяви Стоев на въпрос дали е търсен от ръководството на клуба да поеме юздите в „Надежда“ след края на сезона.  
НИКОЛАЙ ПАРАШКЕВОВ