0

П олицията в Пловдив е предприела необходимите мерки за охрана на обществения ред във връзка в провеждането на футболната среща между отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА, информираха от Областната дирекция на МВР. Мачът между двата тима от 10-ия кръг на Първа лига е в петък от 20.00 часа на стадион "Христо Ботев".

Преди, по време и след приключване на двубоя служителите на реда ще се грижат за пътната безопасност и недопускане на противообществени прояви на територията на целия град.

Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи полицейски екипи, които да реагират незабавно на всеки сигнал за нарушение, уточниха още от ОДМВР - Пловдив. 

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона ще бъдат извършвани щателни проверки на всички посетители, а за да се избегне струпване на желаещите да гледат мача, входовете на спортното съоръжение ще бъдат отворени от 17.00 часа. 

Униформените няма да допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Всички нарушители ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Създадена е организация привържениците на гостуващия отбор да бъдат посрещани от полицейски служители на километър 118 на АМ „Тракия“ посока Бургас /паркинг на ресторант „Хепи“/ и на път II-86 /до кръгово кръстовище с Асеновградско шосе/, след което превозните им средства групово да бъдат съпроводени за паркиране на ул. „Димитър Ризов“.

Със заповед на кмета на община Пловдив за времето от 18.00 до 23.00 часа ще бъде спряно изцяло или поетапно движението на МПС и автобуси от масовия градски транспорт по следните участъци от пътната мрежа:

-  бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;
-  ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен” до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;
-  ул. „Димитър Ризов“ и ул. „Цветан Лазаров“, от кръстовището с бул. „Освобождение“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;
-  ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.