0

О фанзивният халф на Славия Иван Минчев, който получи наградата си за играч на петия кръг на Първа лига, разказа за краткия си престой в ЦСКА през 2016 г., когато клубът премина в ръцете на бизнесмена Гриша Ганчев, след което бе създаден и ЦСКА 1948 от несъгласни с етрополско-ловешкото ашладисване на любимия им клуб фенове на „червените“.

Минчев идва на Армията на 1 юли същата година, но побърза да си бие камшика и още на 7 септември отиде в Славия след само един мач с червения екип.

„Когато аз отидох в ЦСКА, ситуацията беше много странна“, каза роденият в Казанлък футболист.

„Имаше десет човека от Литекс, десет от ЦСКА и само три нови попълнения - Аз, Лазар Марин и Дюлгеров. Бяхме между чука и наковалнята. 

Треньорът Христо Янев използваше момчета, които бяха участвали в спечелването на Купата, другите треньори натискаха за футболистите от Ловеч и за шест мача получих 20 минути игра срещу Нефтохимик. 

Имах разговори с ръководството доста пъти. Питах ги дали смятат да ме използват, но нямах отговор и реших да отида под наем в Славия", каза той.

За сегашния си треньор при „белите“ Златомир Загорчич халфът каза: „Той е главната причина отборът да играе по този добър начин. Винаги, след като изиграем слаб мач, ни помага да се вдигнем. Той е най-добрият мотиватор в родното първенство", заяви футболистът за двете поредни победи на „белите“ в първенството над Спартак Варна и ЦСКА-София.

В момента Славия е на осмото място в класирането на Първа лига със седем точки. 

Следващият съперник на "белите" е вторият столичен тим в червено - ЦСКА 1948.

"Загорчич има само една цел и тя е да излизаме за победа. Той винаги е казвал, че ако се раздаваме на 100%, няма да има отбор, който да ни победи. За други амбиции не е говорено, но ние лично сме си поставили цел да бъдем в горната половина на класирането. За мен е важно да помагам на младите момчета да се развият, за да отидат в чужбина и да изкарат добри пари. Да си оправят живота", допълни полузащитникът, цитиран от БТА.