0

Т ова е, че в титулярния състав на Лудогорец българите са малко, не е изненада за никого. Така е от години. Но ето, че и другите ни водещи отбори последваха този пример. Този сезон тенденцията на по-малко българи се забелязва все по-отчетливо и в Левски. Да, в момента Пламен Андреев е титуляр, но в първия кръг Станислав Генчев предпочете Матей Маркович. Хърватинът обаче получи нелепа контузия и изгуби своя шанс, поне за момента. Сякаш единственият безспорен титуляр от българите на „Герена“ е голмайсторът Алекс Колев. Виждаме че в първите 4 кръга по време на мачовете партньорът на национала се сменяше, но той беше постоянно на терена, докато има някаква интрига в срещите.

Трябва да отбележим, че титуляр от началото на сезона е Кристиан Димитров. Но не е ясно докога, защото се очаква скоро новото попълнение Кристиан Макун да застъпи. Най-голямо е отстъплението при Патрик-Габриел Галчев. Той има само 9 минути, записани в 2 мача този сезон. През миналата кампания футболистът, който стигна и до националния отбор, беше титуляр в 17 срещи в Първа лига. Марин Петков също страда от новата схема на Левски, налагана от Станислав Генчев и сякаш за него няма място. Националът беше титуляр в първите два мача – с Локо Сф и Ботев Вр, но след това отстъпи мястото си на Асими Фадига. Очакванията са Марин да бъде резерва и в Разград днес.

Един от най-големите таланти на отбора – Асен Митков, също е играл много малко този сезон. Той обаче лекуваше контузия. Несменяемият титуляр в състава на Николай Костов от миналия сезон, има 11 минути този сезон, разпределени в 2 срещи.

Цялата разработка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX