0

Д нес българската футболна пролет пуква с първия официален мач за 2024 г. - шампионът и носител на Купата на България Лудогорец срещу финалиста ЦСКА 1948. Срещата започва от 15:00 часа, ще се играе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, и ще бъде предавана по Диема Спорт.

Въпросът е дали тимът на Георги Дерменджиев ще успее да спечели своя 22-и трофей само в рамките на последните 12 години. Става дума за 12 титли, 3 Купи на България, както и 6 Суперкупи на страната – сумарно 21 отличия. От своя страна ЦСКА 1948 излиза за дебютен голям трофей (б.а. - макар и трети по значимост в България) в своята история, защото до момента „червените“ са печелили само първите места в Югозападната Трета лига и Втора лига.

Срещата за Суперкупата се явява генерална репетиция за тима на Георги Дерменджиев преди мачовете на истината със Сервет. Първият е на 15 февруари в Швейцария. Само ще споменем, че съперникът на Лудогорец ще е изиграл 5 официални срещи преди да се изправи срещу родния шампион, докато „орлите“ ще имат само един – този срещу ЦСКА 1948. Така, че днес във Велико Търново със сигурност разградчани ще играят на макс.

Колкото до тима, воден от младия Николай Панайотов, трябва да се отбележи, че прокламираната голяма разпродажба в крайна сметка не се осъществи в пълен мащаб. Тръгнаха си Георги Русев, Елитон и Симеон Петров, но пък останаха други от основните играчи като Ивайло Чочев, Педриньо и Даниел Наумов. Дали те ще играят в ЦСКА 1948 и през пролетта, все още не е ясно, защото трансферният прозорец, включително и в България, е отворен, но пък поне в днешния мач за Суперкупата с Лудогорец те ще играят.