0

И зтичащата 2023 година беше белязана от емблематични футболни моменти, някои от които ще се помнят дълго време. Ако не друго, то поне родните събития около най-популярната игра, са на високо ниво. Както се казва в клишето: "Каква поредна футболна драма". Интересното е, че тази година събитията са доста разностранни. Тоест - старанието е солидно и от всички посоки.

Трудно е да се подредят по стойност оставките на Станимир Стоилов и Борислaв Михaйлов, примерно. Или път да се сравнят последния мач на "Българска армия" с първия на новия "Христо Ботев" в Пловдив. И когато всичко изглежда не чак толкова странно и дори логично, стигаме до абордажа, който аржентинската колония спретна на Берое...

Ето Топ 10 на събитията в БГ футбола през годината, които са подредени на случаен принцип:

1. Последният мач на "Българска армия"

След 73 години, през които се е трупала много слава и чест, и над 1000 мача, пропити със страст и любов - стадион "Българска армия" угасна. Арената на ЦСКА ще се природи в ново модерно съоръжение след много битки, мъки и усилия. Последният мач на този велик стадион ще се помни дълго, въпреки че краят му беше ужасен за "червената" агитка. Никоя загуба обаче не може да отнеме любовта.
Началото на края беше впечатляващо, дано и финалът на мечтаната дълги години реконструкцията на "Българска армия" се окаже такъв.

2. Кървавият бунт срещу БФC

Бунт срещу БФC окървави София, докато България играеше пред празни трибуни срещу Унгария. Сигурно ние сме единствената страна, която може да "се похвали" с нещо подобно. Лошото е, че "лъвовете" играха добре срещу маджарите, които в самия край изравниха за 2:2, но това остана на заден плат. Ужасните събития пред Сектор А на Националния стадион "Васил Левски", които стартираха с пускането на водното оръдие, причината за което и до ден днешен не е ясна, вкараха БГ футбола на челни позиции във всички агенции по света.

Кои други събития влизат в топ 10 вижте в днешния брой на в. „Мач Телеграф“