0

ЦСКА 1948 победи Хебър Пазарджик с 2:0 като гост в последната си контрола преди началото на пролетния полусезон. Мачът се игра на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик.

Преотстъпеният от миланския Интер Никола Илиев откри резултата с нисък удар от малък ъгъл отляво в 39-а минута след асистенция на Антонио Вутов, който секунди преди това се схвана сам срещу вратаря.

В 52-а минута капитанът на "червените" Ивайло Чочев отбеляза втори гол с глава след центриране от корнер от десния фланг, отсъден след 2 последователни спасявания отблизо на удари на Илиев и Вутов от вратаря на пазарджиклии.

Стартовият състав на "червените" от Бистрица бе Наумов, Джонатан, Р. Даскалов, Виячки, С. Василев, Н. Пишчевич, И. Чочев (К), Талис, Н. Илиев, Педриньо, А. Вутов, като в 23-ата мин. принудително бе сменен бразилецът Педриньо, който контузи левия си крак след като направи подложка на десния бек на Хебър Архан Юсуф.

ЦСКА среща шампиона Лудогорец в мача за Суперкупата на България другата събота, 10 февруари, на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

За Хебър последната контрола ще бъде срещу Ботев Пловдив.

В Стара Загора местният Берое победи Локомотив Пловдив с 3:2 в контрола. Две попадения за заралии на ст. „Берое“  отбеляза Вини Трибуле, а веднъж се разписа Себастиан Вия.

В 25-ата минута Берое излезе напред в резултата. Вини Трибуле стреля, Динко Хоркаш спаси, но при добавката Себастиан Вия не остави шансове на хърватския вратар и се разписа за 1:0.

Две минути след това Локомотив стигна до изравнително попадение. Евандро се възползва от грешка на Родриго Ачинели и отбеляза за 1:1.

В 40-ата минута бившият играч на ЦСКА-София Йоан Баи, който премина в Локомотив тази зима, уцели страничния стълб на вратата на домакините в края на първата част.

След почивката в 56-ата минута Вини Трибуле покачи на 2:1 в полза на Берое с хубав удар от далечна дистанция, като не остави шансове за вратаря на Локомотив Пловдив.

В 72-ата минута Берое вкара трети гол във вратата на Локомотив Пловдив. Вини Трибуле излезе сам срещу Кристиан Томов и се разписа за 3:1.

В последната минута на двубоя Владимир Медвед оформи крайното 3:2.

Други контроли в събота на отбори от Първа лига:

В Благоевград: Пирин - Локомотив София 3:1 (Юго Комано 29, Станислав Костов 47дузпа, 63; Милошев 81);

В Ларнака, Кипър: Ботев Враца - Арарат Ереван 2:2 (головете за Ботев вкараха през първото полувреме Бубакар Траоре за 1:0 и Браян Переа за 2:0).

Източник: БТА