0

Р оденият във Франция нападател на Ботев Пловдив Реда Рабей, който също като Зинедин Язид Зидан има алжирска кръв, счупи каръка и вкара на празна врата победното 2:1 срещу Царско село. Половината от гола може да бъде приписана на бразилския му сънародник Маркиньос, който с паса си елиминира всички, за да може Рабей да се разпише необезпокояван.

С два френски гола Ботев Пловдив прекърши Царско село накрая
Ботев Пловдив Царско село Ботев Пловдив Царско село Ботев Пловдив Царско село
10

С победата феновете на „жълто-черните“ ще простят на своите любимци невижданите пропуски, трите греди и лазенето по нервите срещу последния в класирането на Първа лига.

И първият гол за Ботев бе френски – на родения в Ниор Антоан Бароан, чиито корени са в друга бивша френска колония: днешната Кот д'Ивоар. Нападателят вкара в 10-та мин. 3 мин. Преди почивката бившият играч на пловдивския тим Лъчезар Балтанов изравни 1:1, като сдържа радостта си от уважение към Ботев и феновете му.

Героят на мача, без всякакви уговорки, бе вратарят на Царско село Янко Георгиев, който спаси цели 12 удара пред мрежата си, според статистиката на Gong.bg.

„Заключението е неуспешна година – това е факт. Затварям годината като треньор неуспешно за този отбор в случая“, така Любо Пенев резюмира положението на водения от него отбор Царско село, с който ще зимува на последното място в Първа лига.

„Изиграхме добър мач, създадохме ситуации – но малшанс, или без късмет. Продължаваме да работим, предстои подготовка, трябва да обърнем внимание на някои неща, ще има промени – от утре-другиден. Не знам дали ще са кардинални или не, но това е нещо нормално, винаги има футболисти, които си тръгват и които идват“, добави Любо. Запитан дали ще разговаря със собственика Стойне Манолов за посоката на клуба, той каза: „След утре ще има по-голяма конкретност! Ние непрекъснато си говорим“.

Босненският треньор на Ботев Азрудин Валентич призна, че не си е представял такъв мач. "Вкараха ни обаче гол от статично положение, което се случва във футбола. Стана 1:1 и казах на играчите да продължат своя ритъм. Имахме кураж, искахме да спечелим мача и успяхме да го направим. Друго е след като взехме три точки в последния мач. Когато дойдох, имахме 14 точки на този етап от сезона, а сега са 32. Вчера ми казаха, че за последно Ботев е бил толкова високо в класирането преди 10 години. Наясно съм с възможностите на нашия отбор. Искаме да се подобряваме постоянно. Всички днес се раздадоха и това е нашият подход - трябва да сме смели. Имаме достатъчно потенциал и занапред. Вижда се, че да се печелят мачове в България не е лесно", продължи Валентич.

По думите му на Ботев му трябва подсилване във всички линии. "Отборът ни е на по-малко от 11 месеца, трябват ни трима нови играчи, по един във всяка линия. Нямам достатъчно играчи за момента. В последните месеци работехме с ограничена група. Искаме да вземем трима класни играчи, не трябва да вземаме играчи, само за да пълним бройка. Когато подписах с договора си , имах за цел да вкарам Ботев Пловдив в зона Европа и се надявам да продължа работата си в напред".