0

С ъперникът на ЦСКА-София във втория квалификационен кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите – Сепси (Румъния), постигна победа с 1:0 над украинския Полисия (Житомир) в контролна среща. Единственото попадение вкара Николае Пъун в 89-ата минута, пише БТА.

Сепси участва в европейските клубни турнири като носител на Купата на Румъния, а в първенството завърши на 6-о място. Румънският тим е на подготовка в базата в Бад Тацмансдорф. Мачовете от втория кръг на турнира на УЕФА ще се играят на 27-и юли и 3-и август.

Двата отбора играха с доста здрави единоборства в срещата, като надмощието беше съвсем леко в полза на румънските футболисти. И макар да атакуваха повече, те стигнаха до победата след изпълнение на статично положение. Центриране от дясно до тъчлинията попадна в наказателното поле, където новаците в украинската Висша лига не се ориентираха да изчистят. От границата на наказателното поле Пъун посрещна топката от воле и благодарение на трудната видимост на вратаря успя да прати топката във вратата.

За Сепси през второто полувреме в игра влезе и ветеранът-нападател Роланд Варга, известен с мачовете си за Ференцварош и за националния отбор на Унгария.

Състав на Сепси – първо полувреме: Ничули, Испас, Тамаш, Бълаша, Чоботарию, Жуниор, Родригес, Ороян, Матей, Стефънеску, Рондон (второ полувреме: Молдован, Йон, Алими, Нинай, Оцелица, Аганович, Пъун, Дамаскан, Калаку, Роланд Варга, Шафранко)