0

З ащитникът на ЦСКА Християн Петров говори след победата с 1:0 над Арда в двубой от1/4-финалите на турнира Sesame Купа на България. Младежкият национал на България сподели какви са целите пред „червените“ до края на сезона и заяви, че отборът трябва да покаже, че е готов за предстоящите тежки мачове и битки.

„Мисля, че показахме нелошо лице, имахме доста положения. Имахме възможност да отбележим повече от един гол. Радваме се, че се поздравихме с успеха. Със сигурност трябваше да затворим мача, защото имахме положения. Едно недоглеждане може да ни коства отбелязване на гол в нашата врата, но сме радостни, че продължихме напред“, започна Петров пред DIEMA SPORT.

„Опитахме малко да променим нашия стил на игра, защото досега сме играли с типичен централен нападател, както миналия сезон с Назон, Естрада, а сега с Каранга. Леко променихме нашия стил и мисля, че се получи“.

„Радвам се, че на тези години се напаснах върху доста схеми. Мога да играя на няколко позиции“.

„Физически, лично аз се чувствам ОК. Трудно беше след тежката загуба от Черно море, но най-хубавото нещо във футбола е, че идва следващ мач и може да се поправиш, след като си сгрешил. Тъй като ние сме професионалисти, не трябва да приемаме толкова тежко загубите. Трябва да седим с главата високо горе, тъй като имаме доста мачове и да първенство. Никога не можеш да кажеш, че първенството е приключило. Концентрирани сме напълно върху следващите мачове“.

„Мога да кажа, че опитваме с всеки изминал мач да поправяме своите грешки. Не всеки път се случва, но гледаме да се поправяме и да ставаме по-добри след всеки изминал мач“.

„Винаги другите отбори играят на 100% срещу ЦСКА, така че очакваме труден двубои. Трябва да бъдем готови физически и психически, тъй като идва след няколко дни, да можем да излезем крайни победители и да си тръгнем от „Васил Левски“ с трите точки“.

„Според мен футболистите на ЦСКА точно в най-трудните моменти трябва да показват, че са готови за тези мачове и битки. Аз лично съм готов и се надявам моите колеги също да бъдат, защото сезонът е доста дълъг, има много мачове и нищо не се знае“.

„Юрген е страхотен футболисти и страхотен човек. Разбираме се много добре както на терена, така и извън него. Радвам се, че се върна в състава, тъй като ни помага изключително много на терена и извън него. Щастлив съм, че играем заедно“, завърши Християн Петров.