0

М ладият футболист на Лудогорец Иван Йорданов почти сигурно няма да играе за шампионите до края на сезона. Той получи своите здравословни проблеми още преди зимната подготовка и в крайна сметка ще се завърне в игра за началото на лятната подготовка, което значи, че ще е извън терените около 6 месеца.

Иван Йорданов беше използван от Георги Дерменджиев, който дори го пусна като титуляр в дербито с ЦСКА в последния мач на „Българска армия“. 23-годишният футболист действа като вътрешен халф и ляв бранител, като на моменти именно той заместваше Антон Недялков. През есента Йорданов записа 20 мача и вкара 1 гол – срещу Спартак Търнава.

Колкото до днешния реванш с Хебър за Купата на Бълагрия, то треньорът Георги Дерменджиев ще даде почивка на някои от своите основни играчи като Якуб Пьотровски, Бърнард Текпетей и Квадаво Дуа. Шанс за титулярно място се очаква да получат Спас Делев, Ивайло Чочев и Тодор Неделев. 

Цели четирима наказани в Хебър

Треньорът на Хебър Любослав Пенев има големи проблеми в своя състав преди реванша с Лудогорец. Срещата е протоколна след успеха с 4:0 за „орлите“ в Разград. Ел Голеадор няма да може да разчита на цели четирима от своите футболисти. Става дума за Мартин Михайлов, Божидар Пенчев, Шейх Диаманка и Атанас Кабов, които са наказани.

Въпреки негативния резултат от първия мач Любо Пенев иска неговият отбор да играе срещу Лудогорец, сякаш резултатът от първия мач е 0:0. И ако може пазарджиклии да измъкнат положителен резултат, който да им помогне чисто емоционално преди решителните битки за оцеляване.