0

Е дин от най-добрите млади футболисти в България през този сезон – крилото на Черно море Николай Златев, е отказал предложение от Италия, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

През лятото в клуба е имало оферта за него от Виченца, който изпадна от Серия В в Серия С. Италианците са искали да капарират играча и да го оставят в Черно море, за да играе елитен футбол. Самият футболист обаче не е и искал да чуе за предложението и е обявил, че иска да се наложи в първия отбор на „моряците“, а след това да мисли за трансфер в чужбина. 

Талантът дебютира в родния елит още на 11 юли 2020 година в мача Черно море – Ботев Пд (0:1), когато бе едва 15 годишен. При Илиан Илиев до началото на този сезон той получи шанс в още 7 двубоя. През тази кампания обаче Златев започва да играе все по-сериозна роля в състава на „моряците“. Той участва в 11 мача и вкара два гола. След паузата за националните отбор, в която изигра три двубоя за националите до 19 години, Ники се включи много силно от пейката при обрата над Ботев Враца за 2:1, в който имаше основен принос за първото попадение и асистира на Курьор за второто.

В момента интересът към него се покачва сериозно, но и цената му също расте. Дясното крило е поредното откритие от академията на варненци, която в последните години е сред най-продуктивните в България.