0

"Аз съм тук в България от много време. Бразилците от други отбори, когато имат проблем, винаги се свързват с мен и се опитват да говорят с мен, за да видят дали мога да им помогна, нали разбирате? Защото знаем колко е трудно в по-малките градове и в по-малките клубове", призна вратарят на ЦСКА Густаво Бусато. 

"Понеже живея в София, имам повече познания от хората за тези неща, които се случват тук. Винаги се опитвам да помогна на колегите си, независимо дали са бразилци, но и други чужденци помагам, които се нуждаят от помощта ми. Винаги съм на разположение, говорим, говорим, говорим", продължи той в ефира на "Дарик".

"Трябва да започнем тази година, така както искаме. Казвам, че можем да постигнем големи неща. Мисля, че те трябва да подкрепят играчите и треньорите, които да се борят да спечелят първенството. Имаме шансове и за Купата, а и за първенството. Винаги трябва да бъдем заедно. Преследваме тези две цели. Това са трудни цели, но не и невъзможни. В битката сме и на двете места. Трябва да си вярваме и да работим здраво", отсече бразилецът.

"С всяка изминала година се подобряваме. Миналата бяхме много близо до това да станем шампиони. Наистина много близо. Мисля, че имаше големи очаквания, но за съжаление не ги постигнахме. Тази година пак сме в борбата. Започнахме зле първенството, но успяхме да преобърнем негативната ситуация, в която се намирахме и успяхме да останем 18 мача непобедени в първенството, бяхме и лидери", отчете Бусато.

Той обяви, че не вижда нищо нередно в постъпката си - подкрепата към Пламен Андреев след дербито в края на миналото първенство, спечелено с 2:0 от "червените". "Винаги се поставям на мястото на моя колега. Защото осъждането е лесно, но никой не знае какво чувства човекът в този момент. Това беше момент за даване на сила и подкрепа, защото когато грешим, никой не застава до нас, само близките ни хора. Така че аз вече съм минавал през това, трябва да дадем сила на играча до нас, защото това е нормално във футбола, просто ако той успее да преодолее това притеснение, той ще може да достигне най-високото ниво. Така че това е още една опора, сила, която може да му помогне в труден момент", отсече вратарят.