0

Д оговорът на Ивайло Чочев го обвързва с Лудогорец до Христова възраст – до 30 юни 2027 г., когато той ще бъде на 34 г. Той сложи параф под контракт за 3 години и половина – до 30 юни 2027 г.

Капитанът, голмайстор и лидер на ЦСКА 1948 ще бъде представен официално като играч на „орлите“ в събота.

Двата клуба – продавачът ЦСКА 1948 и купувачът Лудогорец, не оповестяват трансферната сума за футболиста, чиято пазарна стойност в момента достига 3 милиона евро, според „Трансфермаркт“.

Той е поредният от основните футболисти на ЦСКА 1948, които ръководството разпродава на килограм през зимното меркато. Преди това заминаха двамата титулярни централни защитници  Симеон Петров (под наем в Шльонск) и Елитон (в Гьозтепе), крилото Русев (Сион), на сергията са още националният вратар Даниел Наумов и бразилският халф Педриньо, към които силен интерес проявява Левски.

Собственикът на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов оправда с необичайно дълго за него послание в социалните медии продажбата на най-добрия футболист на тима Ивайло Чочев в Лудогорец.

„Начи такаааа…преди 3,5 години издирихме Чочев, той не беше играл 18 месеца футбол заради контузия, беше забравен от всички. 

За тези 3.5 години Чочев стана голмайстор на първенството през миналия сезон и стана най-резултатният дефанзивен халф за всички времена в България. (105 мача/ 48 гола). 

Идва ред на Емо Ценов", написа Цветомир Найденов в социалната мрежа. 

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов пък разясни, че клубът ще бъде по-скоро трамплин за млади български играчи, отколкото конкурент за титли и купи на големите.

„Амбициите и политиката на клуба остават същите от ден първи - а именно развитието и налагането на млади български играчи! 
Разполагаме с много перспективни момчета, които някой ден ще бъдат в основата на бъдещите успехи.

Поставените цели за този сезон не са се променили, което е показателно за качествата и таланта на младите състезатели в клуба“, написа без много конкретика бившият фехтовач в социалните мрежи.