0

Д исциплинарната комисия към футболната ни централа посече жестоко вратаря на ЦСКА Густаво Бусато, който отнесе 5 мача наказание за червения си картон при загубата на "армейците" с 0:1 от Черно море.

Така бразилският страж пропуска баража срещу ЦСКА 1948 за място в Лигата на конференциите в петък от 20.00 часа на националния стадион "Васил Левски".

Тъй като най-вероятно ще остане при "червените" и за следващия сезон, Бусато ще е аут и за първите три срещи от елита. Наказани за тази среща са още Махмутович от ЦСКА и Парвиз Умарбаев от ЦСКА 1948. 

Освен това Бусато е санкциониран и с глоба от 3000 лв., като решението на ДК подлежи на обжалване пред Апелативна комисия в 7 дневен срок.

От ЦСКА веднага обявиха, че ще обжалват:

ЦСКА удари Левски, договори Дани Наумов

Наказани са и двама треньори – на Хебър Пазарджик  Любослав Пенев, и бившият наставник на втородивизионния Янтра Габрово – Велислав Вуцов.

Любо Пенев е санкциониран с 1 мач и глоба в размер на 250 лева. Той ще пропусне първия кръг от следващото футболно първенство. Вили Вуцов пък натрупа седми жълт картон от началото на кампанията, което означава, че е аут за първите си две срещу от сезон 2024/25, като е глобен с 200 лева. 

Велислав Вуцов официално преустанови работата си в Янтра и няма да води „ковачите“ в новата кампания, потвърдиха от клуба.