0

Д нешният мач между ЦСКА и Пирин влиза в графата „задължителни“ за „армейците“. След успеха с 2:0 над Левски във Вечното дерби, всичко различно от убедителна победа няма да бъде добре прието от феновете. Но мачът е по-различен и по друга причина.

Става дума за това, че един от асовете на гостите от Благоевград ще премине през лятото в ЦСКА. Става дума за Иван Тасев. Както пръв в. „Мач Телеграф“ писа още преди месец, крилото реално е договорен за ЦСКА и след края на сезона ще смени Пирин с „армейците“. До момента през сезона Тасев показа много добро ниво, като впечатлява със своята скорост. Той обаче трябва да поработи върху заварващия удар. През този сезон 21-годишният бързак има 27 мача в първенството и Купата, в които е реализирал 4 гола. 

Колкото до самия мач, се предполага, че Нестор Ел Маестро ще даде почивка на капитана Юрген Матай, който започна като титуляр срещу Левски и игра на много високо ниво до 73-ата минута, когато бе заменен. Предполага се, че той ще бъде запазен за по-трудните предстоящия срещи. Тобиас Хайнц, който също напусна принудително терена във Вечното дерби, е напълно здрав и би трябвало да е титуляр.

В същото време стана ясно, че от ЦСКА са се възползвали от клаузата в договора на Асен Дончев и футболистът, който е под наем в Пирин, няма да излезе днес срещу „червените“. За „орлетата“ обаче се завръща един от лидерите – Александър Дюлгеров, който лекуваше травма. Той е бивш играч на ЦСКА.