0

Т ежка катастрофа е претърпял преди минути националния отбор на България след приземяването на самолета в Тбилиси, Грузия. Инцидентът е станал на път от аерогарата към хотела на трикольорите. Националите са били разделени в два по-малки автобуса според изискванията на УЕФА. Шофьорът на едното возило обаче е започнал да кара с бясна скорост и да изпреварва колите по трасето.

В един момент въпросният водач е изпуснал контрола на тежката машина заради спрял автомобил пред него. Той не успява да овладее навреме превозното средство и се врязва в първия автобус с част от националния тим. Халфът Тодор Неделев е ранен при инцидента. След сблъсъка той е транспортиран до местна болница, където в момента преминава обстойни изследвания. Първоначалната информация е, че халфът на Ботев (Пловдив) е контактен, но има порезни рани по лицето и ръцете.

Всички останали членове на отбора и щаба на българския национален отбор са добре. "Да, всички сме добре", каза защитникът Виктор Попов.

След това играчите и треньорското ръководство трябваше да изчакат нови автобуси. Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов е информирал посолството на България в Тбилиси за инцидента. Водачите на делегацията са били с друг автобус. Президентът Борислав Михайлов не е с делегацията в Грузия.

Местната полиция е започнала разследване на инцидента, първите версии са хлъзгав път и несъобразена скорост.

От Българския футболен съюз излязоха със съобщение минути след инцидента: 

Българският национален отбор претърпя тежък пътно-транспортен инцидент след пристигането в Тбилиси. На път към хотела на тима шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава ни, загуби контрол върху управлението на возилото, в следствие на което предизвика тежка катастрофа. След сблъсъка Тодор Неделев бе транспортиран до местна болница, където в момента преминава обстойни изследвания. Всички останали членове на отбора и щаба на българския национален отбор са добре.