0

И звинения за чевъртата загуба на ЦСКА-София от 5-те досегашни мача на отбора под ръководството на Томислав Стипич в първенството поднесоха на публиката двамата директори от потомствени цесекарски фамилии – Стоян Орманджиев и Филип Филипов-Фичо.

Те обещаха и промени, но така и не казаха дали махат хърватския наставник, който отказа да хвърли оставка и обеща победа в следващия мач.

„Първо искам да се извиня на феновете. За пореден път се извиняваме, за пореден път няма реакция“, каза изпълнителният диреттор Стоян Орманджиев.

„Трябва да си поемем отговорността. Ще бъде тежка вечер за нас. Изслушах внимателно треньора. Томислав Стипич дойде тук, за да се справи с тежката и трудната ситуация, в която бяхме изпаднали в края на миналия сезон. Това обаче по никакъв начин не се вижда. Напротив! 

Ще го изкоментирам и с Филип Филипов. Ще си поговорим докато пътуваме.
При всички положения трябва да има реакция. Не съм фен на среднощните реакции, по-скоро искам да помисля, изчерпва се и нашето търпение", допълни Орманджиев.

„В никакъв случай няма да чуете от мен лоша дума за играчите, но е работа на треньорското ръководство да ги мотивира и да ги подготви по най-добрия начин за мачовете.

„Меним тактическата си постройка. Всеки различен мач. Закъсняваме със селекцията, но самото представяне на терена, с тези футболисти, които имаме, няма как да го приема.

Разбирам феновете. Доста често ми се случва феновете да искат обяснение. Призовавам за благоразумие. Феновете силно обичат и силно мразят. Знам, че са недоволни, но да са в рамките на нормалното.

Не искам да коментирам треньори, които са в други отбори (в случая Александър Томаш в Спартак Варна и Любо Пенев в Локо Пловдив). 90% от имената на футболисти, треньори и директори, които се спрягат, не са верни. 

Нека вземем решение и ще го обявим официално“, обеща Орманджиев.

Другият изпълнителен директор – Филип Филипов-Фичо, отсече: „Срам! Това не може да бъде ЦСКА. Ще има промени, сериозни, казах го и на футболистите. 

Това не е ЦСКА, това не може да е ЦСКА. Ще ги премислим нещата и дали ще е утре, или понеделник, ще има реакция и промени. 

Нека да отшуми малко напрежението. Просто искам на свежа глава да кажем промените. Ще има сериозни промени. Нека да преспим. Ще има реакция.

Аз съм амбициозен човек. Свикнал съм да се боря и съм сигурен, че начинът ни на работа е правилен. ЦСКА ще има стойностен отбор, трябва ни време. 

Има 3 трансферни прозореца да изградим отбор, но никой не е очаквал такива слаби и срамни резултати. Всички сме изненадани от начина, по който играхме.”