0

Г олямата звезда на ЦСКА Тобиас Хайнц спечели класацията на „Мач Телеграф“ и предаването ни „МачКаст“ за най-красив гол на месец юли. Разбира се, става дума за изящното му ножично изпълнение срещу Крумовград, донесло важния успех с 1:0. В началото на сезона ЦСКА, воден още тогава от Саша Илич, беше в трудна ситуация, но формата на норвежкия магьосник не спадна и за секунда.

Ще бъде ли ЦСКА шампион? Точно този въпрос зададохме на Тобиас Хайнц, след като му връчихме фланелката. „Разбира се, ЦСКА може да бъде шампион“, бяха първите думи на 25-годишния футболист. „Сезонът ще бъде дълъг, сега вече започнахме да играем добре и имаме големи шансове да вземем титлата“, добави Хайнц, вдъхвайки увереност на „червена“ България.

Награждаването на Хайнц стана след успеха с 2:0 над Локо Сф, като събитието се проведе пред домакинската съблекалня на стадион „Българска армия“, за което изказваме благодарности на пресслужбата на ЦСКА.

Норвежецът припомни, че вкара много красив гол на Берое. Той обаче попада в класацията на „МачКаст“ за гол на месеца през септември, в която може да дадете своя глас съвсем скоро. Самият Тобиас хареса много подаръка си и искрено се зарадва на подаръка.

ЦСКА започна колебливо сезона, но треньорът Нестор Ел Маестро напипа точния състав и резултатите стават все по-добри – 4 поредни победи, над Берое с 3:0, над ЦСКА 1948 с 2:0, над Ботев Пд с 2:1 и 2:0 над Локо Сф. С тях „армейците“ се изкачиха на 4-ото място с 21 точки, 8 по-малко от лидера Локо Пд, като „смърфовете“ имат мач повече. Двата тима играят помежду си на „Лаута“ в понеделник, като този мач е от огромно значение за битката за титлата като цяло.

startphoto.bg

Тобиас Хайнц от своя страна е най-постоянният и най-важният играч на ЦСКА от началото на сезона. До момента той има 12 мача във всички турнири, в които се е отличил с 3 гола и 3 асистенции. Влиянието му върху отбора обаче е много голямо и не се свежда само до сухата статистика. Цялото предаване „МачКаст“ на гости на ЦСКА и Хайнц“ може да гледате във вторник след 16:00 часа.