0

 

Тодор Янчев е един от символите на ЦСКА този век и е футболистът с най-много мачове през настоящето столетие. Той бе е и треньор на ЦСКА 1948, като логично е перфектният събеседник преди баража. „Мач Телеграф“ разговаря с бившия национал.

- Г-н Янчев, дали в началото на сезона някой си е представял, че ЦСКА ще играе бараж за Европа...?

- Със сигурност не са много хората, които са мислели, че ЦСКА ще опре до бараж, за да се класира в европейските клубни турнири и че ще отпадне на 1/2-финал за Купата.

- В такъв случай може ли да кажем, че сезонът е провал или евентуално класиране в Европа ще осмисли сезона? 

- Оценките винаги се правят, когато приключи всичко. Към момента ЦСКА все още има шанс за Европа, но самият факт, че се стигна до трето място, което не дава директна квота за Европа, защото Ботев спечели Купата, със сигурност не е най-желаният от феновете. Изводи ще се направят най-добре след края на последния мач и то от хората, които работят в клуба и са пряко свръзани със случващото се в кухнята. Аз и да правя анализ, ще го направя като страничен наблюдател.

- Ако ЦСКА не вземе баража, и  „червените“, и Левски няма да играят в Европа. Това според вас заради слаба форма на тези два тима ли е или заради по-високата класа на опонентите?

- ЦСКА трябва да си гледа своята къщичка. От клуба трябва да анализират и да си направят изводите защо не са постигнали целите, които са си поставили в началото на сезона. Същото важи и за Левски. Все пак е хубаво, че баражът предстои и да видим какво ще се случи там.

НИКОЛАЙ ПАРАШКЕВОВ

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX