0

Т реньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш заяви, че се гордее с футболистите си след равенството 1:1 при гостуването на шампиона Лудогорец в дербито от 11-ия кръг на Първа лига. 

Търновлията се спря на грешката на вратаря на "орлите" Симон Слуга, след която падна изравнителното попадение на Петър Андреев. 

"Ключът беше глупостта, която направи техният вратар и ситуациите, които не успяха да реализират Лудогорец. 

Аз обаче съм горд с отбора си. 

Играхме срещу най-добрия тим в последните 12 години и смея да твърдя с най-добрия български треньор за последните години. 

Това са важни неща, които отчитам и аз съм горд с моя отбор, че ние стояхме на моменти като равен с равен. 

Горд съм, че не искахме да избягаме от това, което се опитваме да правим през цялото време. 

Въпреки индивидуалната класа на играчите на Лудогорец, ние от първата до последната минута се опитвахме да играем футбол", коментира след срещата Томаш. 

"Футболистите започват все повече да вярват в целия процес, в собствените си качества и най-вече да вярват в колектива, което е много важно. 

Ние сме отбор, който може да победи всеки. 

Беше много важно да покажем едно постоянство, но това, че в момента сме на първо място, не е важно. Важно е къде ще бъдем в края на шампионата", изтъкна Томаш.

Колегата му от Лудогорец Ивайло Петев се тюхкаше за хикса.

"Виновни сме си ние. Изтървахме 5-6 положения. Жалкото е, че сбъркахме и това беше фатално", афектиран бе след срещата Петев. 

"Щом не сме вкарали, това е проблем. Ако бяхме вкарали, резултатът нямаше да е 1:1. 

Мисля, че положенията пред нашата врата бяха изключително малко. 

Не мога да бъда недоволен от играчите си, стараха се и се вложиха максимално, но жалкото е, че съумяхме да вкараме само един гол. 

Нормално е да има притеснение, след като губим точки, но и в мача срещу Ботев (Пловдив), и днес сами сме си виновни", каза още наставникът на Лудогорец за изгубените общо 4 точки в гостуванията в Разград на пловдивските Ботев и Локомотив.