0

С тарши треньорът на ЦСКА Александър Томаш увери, че няма да има подценяване на отбора на Септември в предстоящия мач от Първа лига, който ще се играе утре от 17.30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Наставникът на "червените" иска играчите да се концентрират върху този двубой и да не мислят за дербито с Левски, което ще е на 19 октомври.

"Радостно е, че ще домакинстваме на "Васил Левски", надявам се повече привърженици да дойдат на стадиона. Колкото повече публика има, по-добре за нашите футболисти. Всеки мач излизаме срещу себе си, да се подобрим и да направим по-добра версия на самите себе си.

Уважаваме всеки съперник и тази пресконференция е преди мача със Септември. Не трябва да подценяваме Септември, те имат своите плюсове. Разбирам интереса за следващия мач с Левски, но сега се концентрираме върху Септември. Когато прескачаме етапи, лесно може да се сгромолясаме. Ако си мислим, че сме голямата работа, ще имаме проблем. Искам моите футболисти да бъдат на 100 процента. Когато дойде време за Левски, тогава ще говорим", каза Томаш на пресконференцията преди мача.

ЦСКА има 14 национали и в паузата следващата седмица ще тренира в намален състав. В "А" националния отбор са повикани четирима играчи на "червените" - Иван Дюлгеров, Иван Турицов, Християн Петров и Илиан Илиев-младши, като само последният получава игрови минути в последните мачове на ЦСКА. 

"Имаме 14 национали, ще тренираме с 6-7 човека в паузата, но всеки ден, всяка тренировка е плюс за нас, за мен и за екипа ми. В България всички разбираме от три неща: футбол, политика и красиви жени. Не ми е работа да коментирам националния селекционер Илиан Илиев. Той е достатъчно авторитетна личност, щом е преценил да повика четирима играчи от ЦСКА, трябва да уважим неговото решение", каза Томаш.

Той критикува играта в атака в последния мач срещу Черно море (0:0), но се надява да има  подобрение в следващите срещи.

"Дали ще има промени в атака, ще видите утре. Това е процес, работим от месец и два дни, не сме стигнали още до завършването на атаките, ще разчитаме на индивидуалната класа. Най-трудно е в последните 30 метра на терена, там добрите играчи струват много пари", каза Александър Томаш.

Полузащитникът на ЦСКА Илиан Илиев-младши заяви, че играчите постепенно започват да разбират изискванията на треньора Александър Томаш и да свикват с неговите методи на работа.
"Където и да играем, трябва да даваме всичко от себе си. Феновете ни подкрепят и навсякъде сме като домакини. Треньорът е доста взискателен и постепенно започваме да свикваме с неговите изисквания. Първо имаме мач със Септември и после ще мислим за националния отбор.
На която и позиция да играя, трябва да давам максимума", каза още Илиан Илиев.