0

С тарши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш сподели след победата с 1:0 над Левски, че след попадението е преценил, че е нужно да затвори мача.

Томаш започна с пожелания за бързо възстановяване на фена, който трябваше да бъде откаран с линейка към болницата през първата част.

"През първото полувреме контролирахме събитията. Липсват ни някои неща, които трябва да пооправим. Проведохме мача по начина, по който искахме. След гола имахме притеснения дали трябва да продължаваме и аз прецених, че трябва да затворим мача. Аз съм човек, който иска да радваме публиката. Щастлив съм, че успяхме да постигнем победа и да качим Локомотив там, където му е мястото. Имаме си нашите проблеми и се опитваме да ги решаваме."

"Не разглеждам Локомотив само в един мач. Създаваме ситуации, но не достатъчно. В момента сме на ниво изграждане и укрепване на атаката, но това струва пари, това е истината."

"Във всички мачове очаквайте Локомотив да се надиграва с всеки един противник и да иска да го победи. Въпросът е, че, ако се затворим, може да загубим 0:1, но няма да надградим нищо. Днес имахме дебютанти и се надявам тази седмица да имаме футболист в атаката, който ще ни даде възможност за ротации."

"Ние през по-голямата част от кампанията бяхме четвърти. Получиха се някои сривове в нашия отбор. Хората, които взехме през зимата доста бавно им оправихме документите. Няма да се оправдаваме, ще продължаваме по същия начин и ще видим накрая къде ще сме", завърши Томаш. 

Неговият колега от Левски Елин Топузаков също коментира мача и загубата на тима си. 

„Първо да честитя победа на Локомотив Пловдив. Това, което ние пропуснахме да отбележим като голове, Локомотив успя да вкара. Пропуските ни костваха точка или три. Не можем да реализираме гол“, започна той.

„Радостното е, че създаваме достатъчно положения, но имаше детински пропуски. Всичко е работа, усърдие и труд. Няма друг начин да се подобрим. В общи линии съм доволен. Влязохме в мача както трябва. Левски трябва да атакува и да търси победата всеки мач. Не обръщаме внимание на защитата“, продължи Топчо.

„Отсъствието на Кръстев и Краев се усети, но тези, които влязоха да ги заместят, се раздадоха. Ще искам да видя амбиция и мотивация в погледите им. Надявам се да има и феърплей в оставащите мачове. Левски направи добра поредица и веднага започнаха да ни се режат крилата. Притеснен съм, че втори пореден мач нещо в играта на Левски не им допада“, завърши Елин Топузаков.