0

Футболистът на Славия Тони Тасев, сподели пред „Мач Телеграф“, че „белите“ няма да си правят тънки сметки, за да се озоват в края на сезона на седмото място в класирането. Той заяви, че ако треньорът на тима Златомир Загорчич напусне, ще липсва много на всички в тима.

- Тони, какви са очакванията ти за мача с ЦСКА?
- Моите очаквания са да стане един хубав мач и да се поздравим с победа. Дано покажем една добра игра и да се реваншираме на феновете за отпадането от Купата срещу Локо Сф в началото на седмицата.

- Мислиш ли, че имате сили да спънете „червените“ по пътя им към титлата?
- Разбира се! Имаме сили да го направим. Всеки мач играем за победа и ще се хвърлим на повече от 100%, за да я постигнем. Трябва да сме концентрирани от първата до последната минута и да слушаме треньорските указания, за да се поздравим с успеха. Надявам се да им усложним задачата по пътя към титлата.

- Запознахте ли се с техните силни и слаби страни?
- Да, треньорите ни запознаха. Трябва да се възползваме от техните слабости и да бъдем внимателни в зоните, където те са по-силни.

- Те използват доста различни схеми и се дава шанс на различни играчи. Може ли по някакъв начин това да ви заблуди?
- Не мисля. Те имат равностойни футболисти в редиците си и реално погледнато треньорът им Саша Илич, на които и играчи да заложи, ние трябва да сме подготвени за всеки един. Трябва да сме разузнали в детайли съперника, а и си мисля, че в България всички отбори се познаваме добре. Надявам се да сме се подготвили по най-добрия начин.

- Настроението в отбора след поражението от Локо Сф за Купата как е? Има ли напрежение?
- Не, напрежение няма. Самите футболисти и треньорите сме недоволни от отпадането за Купата на България. Няма как да е иначе, но се надяваме с една добра игра и победа срещу ЦСКА всичко да тръгне отново в правилната посока.

- Предвид факта, че онзи ден играхте тежък мач с Локо Сф може ли да има умора в играчите?
- В нашия отбор не мисля, че ще има умора. Имахме достатъчно време да се възстановим до срещата с „червените“. Надявам се да сме от печелившата страна след последния съдийски сигнал. Трябва да сме внимателни и да следваме това, което ни казва треньора Златомир Загорчич. Това е ключът към победата срещу ЦСКА.

- Паузата как ви се отрази? Успяхте ли да тренирате пълноценно през нея?
- Да, успяхме да тренираме пълноценно. Факт е, че имахме доста национали и с нас тренираха и някои юноши, но мисля, че се отрази добре тази пауза. Някои съотборници, които имаха леки травми успяха да се възстановят.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф