0

Б ившият треньор на Лудогорец Антони Здравков сподели пред вестник „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на разградчани с Рома, която ще определи в кой турнир ще играят шампионите напролет. При победа или равен играчите на Анте Шимунджа ще продължат в Лига Европа, но при поражение отиват в третия по сила европейски клубен турнир Лига на конференциите.

- Лудогорец излиза срещу Рома в четвъртък в Рим. Какви са очакванията ти, могат ли разградчани да вземат точка, а защо не и да победят в Италия?

- Във футбола всичко е възможно и всеки отбор има сили да победи друг. Тук говорим обаче за Рома, а те търсят класиране и продължаване в Лига Европа. Едва ли „вълците“ ще се задоволят с третото място в групата и отиване в Лигата на конференциите. Смятам, че при всички положения ще е изключително тежко на Лудогорец, но те могат да изненадат италианците. Всичко е възможно да се случи.

- Мислиш ли, че Лудогорец може да прати Рома да защитава трофея си от миналата година в Лигата на конференциите?

- Ами да, имат всички шансове да го направят това. Всеки един тим има шансове да надделее над другия. Въпросът е как ще намери начин, по който да се съпротивлява на противника. Важно е кои изпълнители ще бъдат на терена. Компонентите са много, но при всички положения фаворит е Рома. И като единици, и като клуб, и като мениджър и т.н. Това обаче по никакъв начин не трябва да повлияе на Лудогорец да се представи добре. Те показват в европейските клубни турнири различно лице от това във вътрешното първенство. Виждаме в Европа как играят - и срещу Бетис, и срещу Рома, както и с ХИК. Показаха едно лице, а в първенството съвсем различно.

Цялото интервю с Тони Здравков четене в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"