0

Л евски превъзхождаше Арда във всяко отношение и победата с 2:0 в баража за Лига на конференциите е изцяло заслуга на футболистите. Това заяви временният старши треньор на "сините" Елин Топузаков.

"Превъзхождахме Арда и в двете фази на играта, но пропиляхме доста положения с лека ръка. Имаше и пет минути, в които ни притиснаха, но след първия гол заиграхме по-освободено", заяви той за Диема Спорт.

"Бяхме по-добри във всяко едно отношение и заслугата е изцяло на футболистите. Свършиха си перфектно работата. 

Те показаха, че заслужават да играят в Европа, дори и след бараж. Днес съм доволен във всяко едно отношение - и от победата, и от тактическата дисциплина. 

За Левски е важно да показва качествата си в Европа, а и да не забравяме финансовата помощ".

За Топузаков това бе може би последен мач на треньорския пост, където той замести напусналия Станимир Стоилов: "Аз съм рожба и дете на Левски. Готов съм да се отзова във всеки момент, независимо колко е напечено. Няма какво повече да кажа, нека ръководството да прецени".

Голове на Уелтън в баража с Арда пратиха Левски в Лигата на конференциите (ГАЛЕРИЯ)
Левски Арда Уелтън Левски Арда Уелтън Левски Арда Уелтън
110

Старши треньорът на Арда Александър Тунчев бе самокритичен след 0:2 от Левски на ст. „Георги Аспарухов“.

"Щом сме загубили, значи не сме се представили по най-добрия начин. Огорчава ме, че допуснахме два гола на контраатака. При първия бе след наша ситуация, а второто попадение - след корнер за нас", каза той за Диема Спорт.

"Ясно е, че има върху какво да работим. Ще се постараем да изчистваме тези неща през следващия сезон.

В началото не подходихме по най-добрия начин, но след това имахме една или две ситуации, в които трябваше да бъдем по-точни. През второто полувреме също имахме възможност да вкараме. 

Малко бяха хората, които смятаха, че можем да завършим на седмо място. 

Изпращаме сезон на приливи и отливи - показвахме добри игри, имахме и серии от негативни резултати".

Тунчев е категоричен, че ще остане в Арда и догодина: "Никога не съм говорил с друг клуб.

 С това, че тиражираха постоянно, че съм станал едва ли не треньор на ЦСКА 1948, никога не е имало разговори в тази насока. При положение, че аз имам договор за още една година и няма как да разговарям, трябва да бъда коректен“, отбеляза бившият защитник на Лестър.

За отсъствието заради изтекъл на 10-ти юни договор за наем на двама важни футболисти - Ел Мами (Анталияспор от Турция) и Ласана Ндиайе (ЦСКА Москва), Тунчев каза:

„Не успях да използвам двама футболиста, един от тях е голмайстор на отбора. Това ни ограничи, малко или много това си оказа влияние“, завърши той.

Имаше поставена цел да завършим на седмо място и я изпълних. Оставам в Арда и през следващия сезон".