0

С тарши треньорът на Левски Елин Топузаков остана доволен от резултата, но и от игровото поведение на своя отбор при гостуването на Локомотив (Пловдив). "Сините" спечелиха с 3:0 на стадиона в парк Лаута и се доближиха на 3 точки от ЦСКА 1948, който заема 3-ата позиция в момента.

Успехът, постигнат с някои принудителни размествания в схемата, вдигна акциите на назначения временно до края на сезона млад специалист. Класиране в евротурнирите и трето място в крайното класиране във всички случаи ще му натрупат достатъчно точки в очите на ръководството, което трябва да вземе крайното решение - дали да остави Топчо или да търси друг човек за горещия стол на ст. "Георги Аспарухов".

[gallery]11798[/gallery]

"Доволен съм не само от резултата, но и от показаното на терена. Създадохме доста на брой положения, може би ако бяхме по-точни, резултатът можеше да набъбне.

Но като тактическа дисциплина, като влагания в двете фази на играта, не мога да не бъда доволен. Дори и в защита не се сещам да сме допуснали някакви напрежения пред нашата врата с изключения на някои статични положения или центрирания, които ни затрудниха. 

Но общо-взето мисля, че си заслужавахме победата и момчетата си я завоюваха", започна Елин Топузаков своя анализ на срещата.

"В предишния мач не влязохме по същия начин, както днес. Важно беше футболистите да покажат тази непримиримост, тази агресия от 1-ата минута и че искаме да спечелим този мач. 

С високата преса, която наложихме, стана и първия гол, когато откраднахме топка. 

В крайна сметка поведението на отбора показваше, че днес ние искаме повече победата. А и знаем как да я постигнем“.

Левски пристигна с кадрови проблеми, което наложи и някои промени в основната защитна формация. Треньорът обаче вярва на всеки един играч. 

"Нямах притеснения за избора и позиции на защитниците днес. Аз съм го казвал и преди, че всеки един футболист на Левски трябва да е готов да помогне на всеки един момент на отбора, без значение на каква позиция е играл преди. 

За отбора и за отборния успех всеки трябва да се жертва. 

За Кристиян Димитров, който е бил и национален състезател, не мисля да имам някакви притеснения, с изключение на това, че малко беше извън ритъм и нямаше мачове. 

Патрик също има доста мачове на позицията на десен бек, просто и на него му липсва практика. Те се представиха добре и аз съм доволен".

Двата отбора се срещнаха и в края на редовния сезон, когато обаче Локомотив (Пловдив) победи с 1:0. Тогава Левски също имаше достатъчно ситуации, които обаче не реализира. 

"Не искам да бъда високопарен, но аз мисля, че заслужавахме в онзи двубой най-малкото да не загубим. Там ние си бяхме виновни, когато пропуснахме доста положения. 

Но това е минал двубой. Важното беше какво ще бъде днес и какво ще е следващата седмица. Това е една малка стъпка към целта, която сме си поставили, а именно класиране в Европа. Така че тази победа е много хубава, но тя не решава нищо".

Сега за отбора предстои домакинство срещу Черно море (Варна) на стадион "Георги Аспарухов". 

"Откакто са почнали плейофите, за нас всеки мач е изключително важен. За всеки мач дават 3 точки. 

Казах, че всеки отбор от първите 6 ще губи точки и това се случва, както и ние загубихме две точки в предходния мач, според мене. 

Не си правим сметки – 3 или 4-и, каквото заслужим. Каквото покажем като игра и като резултати, там ще бъдем и в крайното класиране", завърши бившият защитник.