0

О тбелязването на гол ни тежеше в развитието на атаката. Бяхме по-настоятелни, но защитната игра на Берое ни затрудни, коментира инфарктното 1:0 с гол в 95-ата мин. Новият треньор на Левски Елин Топузаков.

„Важна победа и важни 3 точки. В крайна сметка момчетата не се отказаха и бяха възнаградени за усилията", продължи Топузаков след победата над Берое с 1:0 в 27-ия кръг на Първа лига.

"Поздравявам още веднъж момчетата, че не допуснахме гол, въпреки че имаше едва-две опасни контраатаки. Ясно е, че не можем да бележим доста голове и това го работим в тренировките. Отдаваме заслуженото на Берое. 

При всички положения трите точки срещу отбор от долната част в класирането и като домакини бяха на всяка цена. Радостта от победата беше искрена. Наистина труден двубой", каза още Топузаков и добави:

"Всеки един треньор иска в даден мач да пусне футболистите в топ форма. Имаме кадрови проблеми откъм контузии, които не ни дават нужната дълбочина в състава. 

Който и да се появи от пейката, това са футболисти на Левски и аз разчитам на всеки един. Резервите днес се включиха много добре, не само заради гола."

Попитан за предстоящия сблъсък с Ботев Пловдив, Елин Топузаков заяви: "Следващият мач е далеч, че да коментирам веднага. Футболистите на Левски трябва да могат да играят при всякакви условия. 

Те трябва да свикнат и да играят пред враждебна публика, а важното е да си вършат работата на терена."

Колегата му от Берое Николай Киров разбираемо бе особено огорчен от получения гол в петата минута на добавеното време:
„Получи се доста неприятна ситуация, излезе наш защитник за оказване на медицинска помощ и не успяхме да затворим тази зона“, заяви старши треньорът на Берое Николай Киров.

„Нашите шансове бяха през втората част на контраатака. Смятам, че ако ние бяхме отбелязали гол, щяхме да спечелим. Неприятно е да изгубиш по този начин. 

Сега отиваме на другата крайност и ще имаме доста работа от психологическа гледна точка да свършим тази седмица, защото ни предстои изключително важен двубой“, коментира Киров след срещата.

„Нормално е да има напрежение особено в нашата позиция, в тази част от класирането. През втората част успяхме да създадем ситуации, но не успяхме да реализираме. 

Трудно мога да намеря позитив, когато сме загубили и то при този начин. 

Винаги негативите ще са повече. Там ще ни е работата през седмицата и още от утре започваме да мислим за следващия мач“, добави наставникът на Берое, а по повод мача с Пирин в следващия кръг, той каза: „Нека да видим как стоят нещата с наказанията, защото имахме доста футболисти, които висяха в тази среща и дали няма контузии, за да мислим как ще изглеждаме в следващия мач.“