0

Ц СКА постигна важна победа срещу Левски във Вечното дерби, а подобен мач винаги дава допълнително самочувствие и положителен импулс за тима, който го е спечелил. Това сподели пред „Мач Телеграф“ бившият халф на „червените“ Тошко Янев.

- С какво ЦСКА спечели мача срещу Левски?

- ЦСКА през целия двубой стоеше по-добре на терена. Отборът имаше и късмета Левски да излезе в мача с младия вратар Андонов. След като резултатът стана 1:0 ЦСКА се отпусна и бе в свои води, а до края на мача не изпусна контрола върху него. След като поведоха с 1:0 знаеха, че ще победят. Въпрос на голове беше дали мачът ще свърши 2:0 или с по-голям резултат.

- Чисто футболно как видяхте играта на ЦСКА?

- Добра игра. Още повече, когато победиш във Вечното дерби, каквото и да кажеш ще изглежда правилно. Все пак си има анализатори в отбора, които да отсеят плюсовете и минусите в този мач. Много е важна самата победа в един подобен мач, независимо дали с добра игра, или с лоша. Феновете ги интересува единствено крайната победа. 

- Може ли една подобна победа да „обърне“ сезона на ЦСКА, поне в игрови план?

- Лудогорец в крайна сметка държи съдбата си в своите ръце, както правеше в последните години. Ще бъде много трудно на всеки един отбор, който иска да се опита да разруши тази хегемония, която разградчани създават вече години наред.

Цялото интервю с Тодор Янчев четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"