0

Б отев Вр и Царско село завършиха 0:0. По този начин директният изпадащ от елита ще стане ясен в събота, когато е последният кръг. В него врачани гостуват на Пирин и при победа в Благоевград ще останат 13-и, което значи, че ще играят бараж с 4-ия във Втора лига. Ако това се случи Царско село ще изпадне, дори и да бие Локо Сф. Но при издънка на Ботев Вр в последния кръг, „царете“ могат да се спасят., ако бият "железничарите".
На трибуните беше бившият голмайстор на домакините Дориан Бабунски, който беше продаден през зимата на унгарския Дебрецен. Там той вкара 4 гола в 16 срещи. Иначе на стадион „Христо Ботев“ бе и известният рапър Тото от СкандаУ.
Това беше първият мач в родния елит, в който един срещу друг се изправят двама италиански треньори – Дженаро Йецо, който води врачани, и Стефано Макопи, който оглавява „царете“.

Домакините започнаха по-дейно срещата, като повечето им атаки бяха от ляво, но те не доведоха до истинска опасност. Първият удар в срещата бе на Лукас Мартинс от Царско село, но бе неточен. След това далечен пас от Луис Фелипе, защитник на Ботев Вр, затрудни вратарят на гостите Хадим Ндиайе, който за малко да изпусне топката в краката на Браян Переа, но все пак не се изложи. След това Венци Христов пробва да изненада Краси Костов, но не уцели вратата. 
В 26-ата минута Юли Ненов бе изведен зад защитата, напредна и стреля, но право в Ндиайе, който улови. Най-чистото положение през първата част дойде дълбоко в продължението. Реди Каса качи топката на главата на Каломбо, който стреля, но ударът му мина на сантиметри от дясната греда на Краси Костов.
Втората започна по-добре за Ботев Вр. Първо Юли Ненов получи пас от Браян Переа и би от движение, но в аут. След това отново Нинов бе изведен зад защитата, но Хадим Ндиайе излезе напред и изби.
След това гостите стояха по-добре на терена, но голови положения липсваха, макар и Царско село да имаше териотириален превес. Напротив – в 80-ата минута Чавдар Ивайлов можеше да вкара от фаул, но пак Ндиайе бе последна преграда. 
В края на срещата домакините поискаха дузпа, след като Пиер Зебли събори в наказателното поле Чавдар Ивайлов. Реферът Георги Кабаков се консултира с ВАР екипа и прецени, че нарушение няма.