0

Станимир Стоилов вече не е треньор на Левски, а в дербито с ЦСКА „сините“ ще бъдат водени от клубната легенда Елин Топузаков, който по принцип до момента бе наставник на дублиращия тим. Той заема 16-о място във Югозападната Трета лига. Животът обаче продължава и Левски трябва да върви напред и без Мъри. Тук обаче изниква въпросът – как ще реагират футболистите на „сините“, като цели 9 от титулярите са доведени именно от Стоилов, а изключение правят наложеният от него Пламен Андреев и Андриан Краев, който пък бе преквалифициран във вътрешен халф именно от Мъри.
ПЛАМЕН АНДРЕЕВ
Младият вратар няма как да не е благодарен на Стоилов за това, че го наложи в титулярния състав още докато беше ученик. Мъри показа своя характер и спечели Купата на България с Андреев на вратата, както бе обещал, че ще го направи в самото начало на турнира.
НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ
Треньорската смяна може би не е толкова лоша новина за Ники. Все пак той бе закотвен на пейката именно от Стоилов и играеше много рядко. Сега с Елин Топузаков като треньор, с когото са приятели, навярно за Михайлов-младши ще е по-лесно да си върне титулярното място.


КЕЛИАН ВАН ДЕР КААП
Едва ли нещо ще се промени за нидерландеца. Той отново ще е титуляр когато отборът играе с трима в защита или когато някой измежду Сундберг и Кордоба е наказан или контузен.
НОА СОНКО СУНДБЕРГ
За гамбийския национал е важно да продължи убедителното си представяне до края на сезона, защото той е човекът, който държи защитата на Левски и ако излезе от форма ще е много трудно за по-младите му съотборници да играят на ниво.
ХОСЕ КОРДОБА
Неговият път е начертан и след около 2 месеца той ще бъде продаден в чужбина. Преди това да се случи обаче той трябва да продължи да демонстрира своята класа и да бъде постоянен, защото всеки един негов мач се гледа под лупа от чуждите скаути.
КРИСТИАН ДИМИТРОВ
Бившият футболист на Ботев Пд е взет да запълва дупките след евентуалните трансфери на Кордоба и Сундберг. Когато те се случат през лятото от него се очаква да застъпи в титулярния състав.
ЦУНАМИ
Още един футболист привлечен именно от Стоилов. Цунами е постоянна величина в състава на Левски и едва ли треньорската смяна ще промени нещо.
ЖЕРЕМИ ПЕТРИС
Станимир Стоилов видя потенциала на французина още докато той играеше в Царско село. Заради това го и привлече. Мъри му начерта бляскаво бъдеще, но е важно 25-годишният футболист да продължи да тренира и да се развива, а не да лежи само на думите на бившия си наставник.
АНТЕ БЛАЖЕВИЧ
Хърватинът сигурно си е отворил бира при новината за напускането на Станимир Стоилов. Той си тренира с отбора, взима си заплата, така че в един момент Елин Топузаков може да го използва.
ПАТРИК-ГАБРИЕЛ ГАЛЧЕВ
За младока треньорската смяна не трябва да е голяма драма. Все пак при Мъри той не получаваше много време за изява – през целия сезон има 528 минути, а през 2023 г. е играл само в 2 мача. 
АСЕН МИТКОВ
Друг от младоците. Той работи с Елин Топузаков и в дублиращия тим, така че идването на Топчо не е лоша новина за него.
ИЛИЯН СТЕФАНОВ
Националът бе привлечен като резерва от Берое и заради невероятния нюх на Станимир Стоилов се разви и стана основен футболист на Левски. Както и кошмар на ЦСКА, разбира се. Важно е Нани да продължи възходящата линия на развитието си и без Мъри.
АСЕН ЧАНДЪРОВ
Идеята беше той да играе на мястото на Андриан Краев, който щеше да бъде продаден. Това не се случи и за Чандъров няма чак толкова игрово време, като е бил титуляр само в 2 мача след трансфера си. Той ще чака лятото, за да се бори за място сред 11-те.
АНДРИАН КРАЕВ
Той е един от двамата титуляри на „сините“, които не са привлечени от Стоилов. Но именно Мъри го преквалифицира във вътрешен халф, като на тази позиция той стигна до националния отбор и бе близо до трансфер за много пари в Унгария през зимата. Сделката навярно ще се състои през лятото.
ФИЛИП КРЪСТЕВ
Истината е, че Станимир Стоилов го върна в големия футбол. Защото Кръстев, който е собственост на „Сити футбол Груп“ щеше да си живурка и да играе малко в отбори от Западна Европа, но нямаше да търпи почти никакво развитие. В момента Филип е един от най-добрите български футболисти, но бъдещето му през лятото отново изглежда далеч от „Герена“.
ИВЕЛИН ПОПОВ
Попето може и да имаше някои проблеми през есента, но през пролетта е сред най-добрите футболисти на Левски. Със своя опит, лидерски качества и класа той трябва да поведе съотборниците си в този деликатен момент.
РОНАЛДО
Бразилецът със сигурност е тъжен от напускането на Мъри. При него е много интересно как ще подейства треньорската смяна и дали той ще се подобри или ще регресира във формата си.
УЕЛТЪН
При него ситуацията е сходна с тази на Роналдо. Той обаче е следен от чужди клубове и трябва да демонстрира най-доброто от себе си до края на сезона, за да си осигури евентуално хубав трансфер зад граница.
ДЖАВАД ЕЛ ДЖЕМИЛИ
Младият футболист със сигурност не е много доволен от напускането на треньора, заради когото дойде на „Герена“. 
МАРИН ПЕТКОВ
Той е футболистът с най-много мачове при Станимир Стоилов. Но е резерва и записа само 6 срещи като титуляр в елита. Много повече време може да получи при Елин Топузаков, защото до момента има 751 минути в 24 мача в Първа лига.
БИЛАЛ БАРИ
Мароканецът така или иначе все още се възстановява от травма и едва ли ще играе до края на сезона.
РИКАРДИНЬО
21-годишният нападател влиза бавно в ритъм и напускането на Станимир Стоилов може да сложи прът в развитието му. Но е качествен играч и от него феновете ще чакат голове.
БОРИСЛАВ РУПАНОВ
Още един от младоците, на които Мъри подаде ръка и го дръпна в първия тим. Познава добре Елин Топузаков и определено няма да е шокиран от напускането на Стоилов.
БОГОМИЛ РУСЕВ