0

Л евски за пореден път не победи в Първа лига. "Сините" вече изостават на 12 точки от лидера ЦСКА, след като изпуснаха спечелен мач с Локомотив София. Да поведеш с 2:0 и да допуснеш обрат за крайното 2:2 в края - е нещо, което може да оформи много изводи. Сред тях няма положителни за "сините".

Няма как да подминем смешната дузпа, която съдийската бригада подари на Локо в самия край на мача, но на "Герена" не трябва да търсят оправдание в нея, а в себе си. Причината - Левски беше в тотална паника, несъстоятелност и хаос в последните минути на дербито и изпуснатата победа се държеше именно на това.

Този Левски е огъва при натиск, а това е и заради футболистите, и заради Николай Костов. Всъщност цифрите сочат, че за 18 кръга Левски е допуснал пълен или частичен обрат в близо 30 процента от срещите - в 5. Това е много, страшно много за отбор, който има високи цели. В "Надежда" беше очевидно, че "сините" се огъват в края, а треньорът не може да реагира адекватно.

Този двубой беше много странен и от друга гледна точка. Левски имаше тежки кадрови проблеми в атака за гостуването в "Надежда", за което Николай Костов не можеше да използва от първата минута трима от основните футболисти на тима в нападение - Уелтън, който все пак беше в групата, след като се възстанови от травма, и контузените Роналдо и Ел Джемили. Въпреки това отборът вкара два гола на "червено-черните", което си беше отлична новина за атаката, но се провали тотално в защита. 

Истината е, че Левски има проблем с лидерите на терена. Всъщност по-скоро просто няма такива. На "Герена" постоянно се чудят на кого да дадат лентата. Тя се размята по непристоен начин наляво и надясно, а така се обиждат велики фигури в историята на клуба, които са били капитани през годините и са били такива, защото са лидери, защото обичат Левски и са готови да умрат на терена в името на клуба. Има ли такива към днешна дата на "Герена"?!

Пълните или частични обрати, допуснати от Левски от началото на сезона:
Левски – ЦСКА 1948 – от 1:0 до 1:2
Крумовград – Левски – от 1:2 до 2:2
ЦСКА – Левски – от 0:1 до 1:1
Левски – Ботев Пд – от 1:0 до 1:1
Локо Сф – Левски – от 0:2 до 2:2