0

С тарши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез излезе пред медиите преди първата тренировка на отбора за новата година, като обясни, че клубът може да привлече най-много трима нови играчи през зимния трансферен прозорец.

Първото занимание на тима за 2024 година пропуснаха контузеният Антоан Бароан и Красиан Колев, който е болен. Антоан Конте също не бе на линия, тъй като ще вземе участие в турнира за Купата на Африканските нации с националния отбор на Гвинея. 

Лиснаха менче вода пред футболистите на Ботев Пловдив на първата тренировка за 2024 г. (ГАЛЕРИЯ)
Керкез Ботев Пловдив подготовка Коматево Керкез Ботев Пловдив подготовка Коматево Керкез Ботев Пловдив подготовка Коматево
29

„Казах на футболистите, че това, което се пише за някои от тях, не отговаря на истината. Докато няма нещо официално, не може да кажем нищо“, посочи с какво се е сблъскал в съблекалнята при първия сбор от новата година.
 
В 15:00 часа Керкез изведе своите играчи за първо занимание за 2024 година на клубната база в квартал "Коматево", където Крумовград играе домакинските си мачове в Първа лига.

„Знам, че ви интересува най-много дали има нови футболисти  - засега няма. Започваме подготовката без Бароан, който получи допълнителна почивка. 

Йонас Там има проблем още от края на есенния полусезон. Мохамед Брахими също започва подготовка и скоро ще може да се включи нормално в тренировките“, обясни Керкез.

„Много зависи как ще се развие трансферният прозорец. Може да вземем двама или максимум трима нови играчи. 

В момента нямаме футболисти на проби. Крилото, което беше на проби през есента, не е с нас, защото в момента чака виза", уточни наставникът на Ботев (Пловдив). 

„Доволен съм от програмата за зимната подготовка. Това беше нашият план – да имаме повече контроли и достатъчно време да работим физически и тактически, за да може да се подготвим добре за подновяването на сезона“, каза още Душан Керкез. 

"Канарчетата" ще се готвят на клубната си база до 21 януари, когато заминават на подготвителен лагер в Турция. 

 По време на зимната пауза "жълто-черните" ще изиграят общо 7 контролни срещи, като ще се изправят последователно срещу Марица (Пловдив), Гурник (Забже), ФК Пакши, Вайле Болдклуб, Рубин (Казан), Динамо (Москва) и Хебър (Пазарджик). 

Източник: БТА