0

Т реньорът на Черно море Илиан Илиев бе със смесени чувства след нулевото равенство при гостуването на Септември. Мади Кета от варненци пропусна дузпа, а те играха повече от 40 минути с човек по-малко, след като Закария Беншаа получи директен червен картон.

"Мисля, че не само дузпата, и първото полувреме имахме чисти ситуации. Бяхме по-добрият отбор. Те създадоха разбърквания след корнери. Може би бяха прекалено респектирани от нас. Ние успяхме да ги принудим да играят по нашия начин. След изгонването се прибрахме. Получи се мач, в който всичко можеше да се получи. Съжаляваме, че не успяхме да вземем трите точки", бе коментарът на Илиев.

"Тези съдии не са на висота. На мача Спартак и ЦСКА момче с десет мача в Хърватия го изкара без проблем, а тук искат да са главни герои", критикува той.

"Имаме кратко време до другия мач с Хебър, за да се подготвим. Не успяхме да използваме пространствата в края, въпреки че влязоха бързи хора", съжали специалистът.

"Планът е да се подготвят Иса и другите хора в атака. Женя (б. а. - Сердюк) ни даваше арогантност напред. Ние сме малко трудни по взимане на бързи решения за играчи. Може би ще търсим и в защита, където имаме контузени", завърши Илиан Илиев.

Неговият колега в Септември Славко Матич също съжаляваше, че отборът му изпусна победата в края, когато бе с човек повече на терена.

"Мъжки мач с много единоборства. Опитахме се да играем с трима отзад, искахме да победим. Накрая ни липсваше късмет, за да вземем три точки. Липсва ни опит и отговорността у младите футболисти. Не показахме характер на победител, с който да спечелим този мач. Не съм доволен. Търсим гола чрез повече отговорност, нямаме типичен централен нападател. Вижда се прогрес и отбор, който иска да вкара гол. Отбелязали сме десет гола, които не са малко за отбора като нашия. Черно море е много сериозен отбор с много сериозен треньор", коментира сръбският треньор.

Вратарят на домакините Димитър Шейтанов бе избран за играч на мача, след като спаси дузпата на Мади Кета.

"Благодаря на всички, които са гласували за мен. Съжалявам, че не успяхме да спечелим. Поздравявам и вратаря на Черно море Дюлгеров, който игра много добре и всички футболисти на съперника, които се бориха до края. Готвя се за дузпите, с баща ми коментираме кой с кой крак изпълнява, но няма да кажа повече", каза Шейтанов.