0

Т реньорът на Берое Николай Киров, бивш наставник и на ЦСКА 1948, бе недоволен от първите 2 „червени“ гола, дошли след корнери.

„Най-много се ядосвам, когато губим такива срещи. От нищото ни поведоха с 2:0. Отделихме две тренировки за статични положения. 

Като цяло в такъв двубой, са важни тези моменти. В атака не успяхме да отбележим достатъчно. Накрая останахме с 10 човека и рискувахме всичко. 

Допреди това мачът беше равностоен. Това е поредица от няколко мача, в които не сме надиграни, но губим, което не е добре. Имаме проблеми в завършващата фаза, това е видно.

За нас е много добре, че тази пауза за националните отбори идва, тъй като трябва да се направят промени. Дали в схемата, дали в поведението ни на терена. 

Сега имаме 3 седмици да работим и идва в подходящ за нас момент, тъй като трябва да направим промени.

Въобще не коментираме темата за изпадане."

[gallery]11726[/gallery]

Киров и колегата му от ЦСКА 1948 Тодор Янчев се прегърнаха след мача и известно време си говориха, преди задължителните коментари пред камерите.

Пред „Диема“ Янчев каза колко облекчен е от резултата след засечката 0:1 с другото ЦСКА предния кръг: "Трудно е, когато си загубил дадена среща в предишния кръг. Трябва да намериш сили и двойна мотивация. Да се отърсиш. Радващо е, че нашите футболисти успяха да го направят. 

Статичните положения са важен фактор в развитието на мача. В големите първенства обръщат много внимание, защото когато се срещнат два еднакво силни съперника, статичните положения са ключови. Работим в тази насока. 

На полувремето си говорехме, че подценяваме дадени моменти от срещата, при които ни отбелязват голове. Става една верижна реакция – добрите отбори винаги наказват дадена грешка.

Имаме да свършим доста работа в паузата. Така че ще работим във физическо естество с наличните играчи. Имаме доста национали, които ще поемат в една или друга посока."