0

Т реньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде пресконференция преди старта на новия сезон. Той говори както за предстоящия двубой с Левски, така и за задаващия се сблъсък с ФКСБ в Лигата на конференциите. 

Рибарски беше категоричен, че целта пред отбора му е да стане шампион на България. 

"Очаквам отворен мач. Има известни промени на противника с новия му треньор, имаме ги предвид. Очакваме да изглеждат по малко по-различен начин в сравнение с миналата година", започна бившият защитник срещата с медиите. Той допълни, че въпреки информацията за преместване на всички столични дербита на националния стадион, то утрешният мач си остава на „Герена“.

Дали отборът на ЦСКА 1948 е готов за началото на сезона, той отговори: "И да, и не. Очаквам да избистрим състава и да влезем в игрови ритъм с мачовете. Но пък смятам, че малкото време, което имахме за подготовка, го използвахме максимално рационално. Но като всеки един треньор, винаги и аз виждам неща, които могат да бъдат направени по-добре. Същевременно, противниците ни от контролните срещи и начина, по който ни се противопоставиха, ще бъде по-различен от това, което ще срещнем в българското първенство".

"Виждам определена промяна в някои от аспектите в играта на Левски, предимно във фаза атака. Имаме го предвид това нещо. Да, нямат нови футболисти, но мисля това е в плюс. Ще играем с отбор, който се познава много добре, има добри взаимовръзки между самите играчи".

Алжирският нападател Аймен Махюс, за който вчера Цветомир Найденов анонсира в социалните мрежи, може да се смята за сигурно попълнение, но все още не е пристигнал в България. Очакванията са той да пристигне в началото на следващата седмица, а чисто функционалното му състояние ще бъде преценявано в дните след това.

"За съжаление положението с Ивайло Чочев не е добро. В началото нямах опасения, но се оказа, че има разкъсване на капсулата и в момента е с ботуш. Надяваме се до две седмици да започне тренировки и да го използваме за мачовете със Стяуа. Действително ФКСБ, както е официалното име на този отбор претендиращ за наследството на румънския гранд, е добър отбор, балансиран отбор. Разполагаме с информация от контролните срещи. Имат своите слабости, но тепърва ще се запознаваме още. Но нека първо да минат първите два мача от първенството и след това ще се концентрираме върху тях".

На въпрос дали селекцията е приключила предвид 13-те нови попълнения, младият специалист заяви: "Това бяха позициите, които бяха поставени като селекционна цел. За някои успяхме да намерим играчи, за други не. Ще играем с тези футболисти. Надявам се, че отборът ще бъде по-силен. И аз ще направя всичко възможно, за да бъде така, без да обиждам някои от напусналите футболисти".

"Спокойствие? В кой отбор има? Никъде няма. Благодаря на президента за доверието и като всеки президент си има своите цели. Когато целите се изпълняват, е нормално да има промяна. Но щом съм тука, значи до момента се изпълняват. И се надявам да сме две стъпала по-нагоре в класирането, а не едно".