0

Т реньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори преди двубоя за Купата на България с Арда.

„На този етап от турнира няма слаби отбори. Знаем силните и слабите страни на Арда, един много добър отбор. Важното е ние какво ще свършим. Мисля, че сме готови да се справим със съперника. Имаме двама наказани, които бяха с картони и висяха, ще се лишим от тях. И двата отбора се познаваме, работим върху това да се представим добре. Хубаво е, когато имаш две победи - това дава едно самочувствие. А и съперникът знае, че е загубил от нас, това е един плюс, но все пак тези два мача са в историята“, започна Янчев.

„Ивайло Чочев има място в националния отбор, той не е почивал, свършихме доста работа в тази пауза, игра и в контролната среща, не е загубил от формата си. Мисля, че българският футбол загуби от липсата му, той е един от най-добрите халфове. Съобразяваме се с паузите за националните отбори, свършихме работа, доволен съм, че имахме малко време да поработим в друго естество, имахме добра контрола в Белград, националите се върнаха без контузии, следваме своята програма. С Партизан беше една сериозна проверка, представихме се добре, Диков вкара два гола на именит съперник, това е важно“, добави той.

„Нашата крайна цел е да се класираме за евротурнирите, независимо дали през купата, или през третото място. Подхождаме сериозно и към турнира за купата, и към първенството. Трофеите осмислят кариерите, трябва да работим за това - такива мачове могат да осмислят годината, кариерата. Радвам се, че мои бивши колеги от ЦСКА се насочиха към треньорството и сега се изправяме един срещу друг. Тръпката я има, има и уважение към старши треньора отсреща. Със Сашо Тунчев имаме много положителни моменти, най-важното е уважението между нас“, продължи Янчев.

„След края на кариерата остава какво си спечелил. Всеки играч трябва да чака такива моменти - полуфинали, финали. Може би 11 години съм бил в най-големия клуб в България, без да омаловажавам Левски. Освен Стойчо Младенов съм се докоснал и до други големи фигури, взимам съвети от доста хора. Турнирните мачове винаги са по-интересни, всичко се решава в един мач, нямаш право на грешка, няма поправителен, както е в първенството. Там ако загубиш един мач, после имаш още 20 мача“, завърши Тодор Янчев.