0

С тарши треньорът на Дунав Русе Мартин Ковачев обяви дузпата, с която Левски отново излезе напред 2:1, подранил подарък за Коледа. Тя бе свирена при 1:1 в 45+2 мин., а Рикардиньо я превърна в гол, негов втори в 1/16-финалния мач за Купата на България днес.

При тв повторения на ситуацията се вижда, че защитникът на домакините избива с шпагат топката от краката на Рикардиньо, който замахна и ритна въздуха, а после се свлече в пеналта и се претърколи цели 4 пъти странично.

„Ние сме малък отбор от втора дивизия“, каза Ковачев пред „Диема Спорт“.

„Декември месец е далеч, че да се правят такива подаръци. Левски е гранд, с добри футболисти и добър треньор, но не бива по този начин. 

Нека футболистите решават изхода от мачовете. Не искам да коментирам съдиите, но такава дузпа няма и на село.

Съдията изгони Илиян Стефанов, за да компенсира за дузпата, но това няма никакво значение“, продължи той и поздрави своите футболисти.

„Искам да поздравя момчетата за себераздаването, мъжката игра и духа през целия двубой. Така ще израстват като футболисти.

Допуснахме два леки гола. Първият бе от изритана топка, при която не се разбраха централните защитници. Бързо се върнахме в мача с гол от статично положение. 

След това подценихме една ситуация, при която отново допуснахме лек и елементарен гол. Защитата ни куца все още, но работим за подобряването й.“

Старши треньорът Николай Костов бе доволен и недоволен след 3:1.

„Доволен съм от крайния резултат, но не съм доволен от това, че останахме с 10 души и трябваше да изразходваме толкова енергия", заяви Костов.

"Поздравявам футболистите на двата отбора, защото изиграха динамичен, добър мач. Представихме се добре, въпреки че имахме играчи на необичайни позиции. 

Отбраната игра добре, а в нея единственият защитник бе Келиан ван дер Каап. 

Даже и да имах всички от основния състав на разположение, пак щях да пусна тези титуляри. Не искам да подценявам Дунав, но това ми бе възможността да проверя как ще се представят те.

Футболистите ни в атака винаги се представят добре, но изпускаха положения. Тези ситуации ги създаваме с играта ни. Сигурен съм, че ще подобрим реализацията на отбора. Трябва да бъдем по-големи оптимисти".