0

Т реньорът на Левски Николай Костов направи обобщение на лагера при завръщането на "сините", които бяха цял месец в турския курорт Белек и отборът изигра 8 контроли. 

"Дълъг и ползотворен лагер. Много добре, че лагерът този път бе дълъг, тъй като в предния лагер в Правец през лятото не можахме да се подготвим добре. 

Бяхме късметлии и с времето, работихме в добри условия. Мисля, че подобрихме много неща в нашата игра. 

Естествено, в началото на лагера имахме в някои мачове неудачни изяви. Но даже и в тези мачове имахме добри периоди. 

Даваме добра оценка, имаме спокойни играчи в момента, тъй като самите те чувстват, че са добре подготвени. 

За наша радост завършихме с добри резултати и сме готови и психологически. 

Дали отборът ще бъде готов, това ще покажат самите резултати. И нека да следим и играта, тъй като тя трябва да бъде основния фундамент за тези резултати", коментира специалистът.

"Всички играчи са важни. Тези, които напуснаха, са важни, а тези, които сега влизат в отбора, не могат веднага да се напаснат, необходимо е време. 

Охене все едно, че е бил с нас две години, но има и други, като новият бразилец (б. а. - Фабио Лима) - с него трябва да бъдем по-търпеливи, по-внимателни, трябва му време за адаптация. 

Това не означава, че не е добър футболист, напротив. Избран е по нашите критерии. Смятам, че текучеството и постоянното влизане и излизане на играчи малко обърква нещата, но ние трябва да се съобразяваме с това, което е в клуба", категоричен бе той.

"Предпочитам да не говоря за Уелтън. Знаете колко е важен за нас. Футболът е бизнес, зависи каква оферта ще получим. 

Той вече е на 27 години, всеки си има своите мечти, своите надежди за реализация", избегна въпроса за евентуална продажба на звездата. 


"Пазарът е малко ограничен в момента и сме с поглед към южноамериканските футболисти, защото са и достъпни като цени, и по качества. 

Може би не е било достатъчно времето да го погледнем. Той (уругваецът Хоакин Фернандес) дойде по-късно в лагера. Мисля, че има добри качества и с нетърпение ще очаква своя шанс", каза той за новия. 

"Имаме контузени след срещата с Шахтьор сред по-младите футболисти. Даже затова отложихме едната контрола, която беше предназначена за тях. 

Имаме трима, които са с леки травми. Охене също има възпаление, което не е толкова страшно. Така е, не всичко е идеално с тези лагери. Идеални бяха условията и времето", добави Костов.

"Сигурно е завишил Наско (б. а. - Сираков) цифрата на гледаните футболисти, но мога да ви кажа, че колкото повече играчи гледаме, толкова повече харесваме нашите. 

Наистина съм изгледал изключително много футболисти. По принцип не се прави така, защото трябва да се изпипат нещата и да се организират. 

Друг е подходът, ние действаме по елементарен начин, на видео ги оценяваме и понякога правим грешки, а не искам да запълваме отбора със средна класа играчи", смята треньорът. 

"Надявам се да играят нови футболисти в първия мач. Много се изписа в публичното пространство, не всичко е вярно. 

След мача с Динамо Киев казах, че ни трябват нови във всички линии, без вратар. 

Не мога да определя колко време му трябва да Билал Бали, не знам какво чувства, каква болка изпитва, какво не му дава възможност да бъде постоянен в натоварванията. 

Доволен съм от младите. На някои не им се получаваше понякога в игрите, но при тях е така. Общо съм доволен от всички, не само от младите", завърши Николай Костов.

Източник: БТА